avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac împotriva încheierilor de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac împotriva încheierilor de ședințã (noul Cod de procedurã civilã)

Astazi am avut un termen intr-un proces in baza O.G. 2/2001 pentru o presupusa contraventie la legea circulatiei . Mai exact mi-a fost ridicat certificatul de inmatriculare a unui autoturism pe motiv ca stopurile ar fi avut "montate folii" ,atentie PE STOPURI . Stopurile de pe acel autoturism au fost montate in 2008 in urma unei tamponari usoare din spate ,iar autoturismul a fost declarat bun tehnic la 3 inspectii tehnice periodice pina la constatarea presupusei contraventii .Am solicitat in probatiune ca politia sa depuna la dosar raportul de expertiza tehnica a RAR de la data cind s-a constatat contraventia din care sa reiasa ca datorita stopurilor autoturismul nu poate circula pe drumurile publice , am solicitat ca IPJ-ul sa faca dovada calitatii de agent constatator a agentului care a intocmit procesul verbal , am solicitat atestatul metrologic al aparaturii video (montat pe masina politistilor) cu care au fost facute pozele . Mi-au fost respinse TOATE solicitarile in probatiune desi am invocat Decizia Curtii Constitutionale care statueaza ca : "chiar instanta de judecata trebuie sa-si manifeste rolul activ facind toate demersurile pentru aflarea adevarului din moment ce judecarea contraventiei intra sub incidenta art. 6 din CEDO privind prezumtia de nevinovatie .
Intrebarea mea este : exista cale de atac la incheierile de sedinta dupa noul Cod de procedura civila , sau imi ramine doar sesiizarea CSM pentru initierea unei inspectii judiciare si plingere penala la Parchetul de pe linga Curtea de Apel ,urmat de recuzare ?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 23:16, 6 Februarie 2014
SEsizarea CSM si plangerea penala nu va vor ajuta cu nimic,mai mult va puteti trezi la un moment dat cu o plagere penala pt denunt calomnios.Au fost situatii cand abuzuri evidente au ramas neverificate in cazul dvs aveti posibilitatea formularii caii de atac,nu este o infractiune faptul ca judecatorul nu a considerat utile si pertinente toate probele solicitate de dvs.
Ba ma tem ca este un "mic abuz in serviciu" cu atit mai mult cu cit proba solicitata de adversar a fost incuviintata si are ca echivalent constatarea contraventiei aplicata in iunie 2013 ,ACUM dupa 8 luni . Cererile noastre se refereau stict la ziua in care a fost intocmit procesul verbal de sanctionare a contraventiei . Cu alte cuvinte doream sa aratam instantei ca un politist a contrazis avizul de BUN TEHNIC data de o Inspectie Tehnica periodica fara ca acel control in trafic sa fie facut cu lucratorii RAR care sa fi intocmit un raport tehnic care sa confirme cele sustinute de politist ,atunci la data aplicarii sanctiunii .Acum d-na judecator a hotarit ca RAR-ul sa faca ,LA ACEST MOMENT, o expertiza ,ATENTIE PE O PLANSA FOTO , prin care sa stabileasca in ianuarie 2014 starea de fapt privind o contraventie sanctionata in iunie 2013 . Cred ca nu are rost sa detaliez despre principiul egalitatii armelor in procesul judiciar . Nu poti sa zici ca esti impartial iar unei parti sa-i respingi toate cererile in probatiune desi sunt absolut pertinente , ele fiind incuviintate pina acum DE TOATE completele acelei instante ,si celeilalte sa-i incuviintezi cereri desi sunt aberante .Cine draq a mai auzit ca RAR-ul sa expertizeze POZE si sa se pronunte asupra starii tehnice a unui vehicul ?
Prin respingerea probelor propuse ,instanta mi-a incalcat dreptul la aparare si un proces corect chiar daca am o cale de atac . Cum credeti ca as putea AUDIA MARTORI in recurs ?
Asa ca este un "mic abuz" in serviciu contra intereselor persoanelor iar daca plingerea nu va fi instrumentata de CSM , exista art 134 alin (1) si (2) din Constitutie . Stiti ce ma supara cel mai tare ? D-na judecator provine din rindul avocatilor .
* In conditiile date ,chiar imi doresc sa mi se faca plingere pentru denunt calomnios , am un dulap cu practica in cazuri similare . Toata practica o contrazice pe d-na judecator .Ce ziceti ma va denunta pentru denunt calomnios ? Eu cred ca nu .
Din păcate, aceste încheieri de ședință pot fi atacate doar odată cu fondul.


Cum credeti ca as putea AUDIA MARTORI in recurs ?

Calea de atac în materie contravențională, începând cu data de 15 februarie 2013, este apelul, deci veți putea propune orice fel de probe, inclusiv proba cu martori.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda blocuri optice pentru ca "poate" (dupa spusele agentului) mcomanoiu mcomanoiu Buna ziua, In acest weekend, am fost oprit de un echipaj radar (ascuns), in esteriorul localitatii, pe o limitare de 50 km/h. Nu contest neaparat amenda ci ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rutiera Silviu G Silviu G Salut, V-as ruga sa imi precizati pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a contesta o amenda rutiera. Situatia pe scurt: am fost oprit de un politist, ... (vezi toată discuția)
Este sau nu este nula proba??? SheiculDeRomania SheiculDeRomania In cadru unei actiuni civile, stagiu procesual APEL(judecata pe VECHIUL C.p.c.)- s-a solicitat de catre una dintre parti, proba cu ,,EXPERTIZA'' insa partea NU ... (vezi toată discuția)