In cadru unei actiuni civile, stagiu procesual APEL(judecata pe VECHIUL C.p.c.)- s-a solicitat de catre una dintre parti, proba cu ,,EXPERTIZA'' insa partea NU a MOTIVATO si nici NU a depus obiectivele.
Cu toate acestea, instanta a INCUVIINTAT proba in temeiul dispozitiilor art. 209 alin 2 V.C.p.c.IAR in incheierea de sedinta INSTANTA a -DISPUS si obiectivele, care nustiu deunde l-a scos.
La urmatorul termen am solicitat instante a RETRACTA si RESPINGE proba intrucat, partea NICI macar NU avea dreptul a solicita proba, intrucat NU o solicitase nici in intampinarea la cererea principala, nici in calea de atac apel sau in intampinarea la apelul meu.
Mai mult decat atata, respectivul articol invocat de instanta pe care si-a intemeiat INCUVIINTAREA probei, art 209, alin 2 ERA ABROGAT cf. art 1 pct 68 din OUG 188/2000 insa doamna Judecatoare a T.B. habar nu avea de acest fapt. (Oare cate astfel de greseli a facut, cate astfel de probe s-au incuviintat astfel- FARA TEMEI de DREPT???)
Am facut pana si cerere de RECUZARE si plangere la CSM-Inspectia Judiciara
dar NIMIC, proba a ramas a se efectua, schimbandu-se temeiul de drept, din art 209 in 212 alin 1 V.c.p.c. Articol ce prevede ca INSTANTA poate dispune intregirea unei probe efectuarea unei NOI expertize sub conditia ca aceasta sa REZULTE din dezbateri.
ORI in speta de fata, este vb de o incuviintare-dispunere inca de la primul termen, FARA a se face discutii pe fond astfel ca NU putea rezulta din dezbateri o astfel de proba si TOTUSI....#-o
#-o urmeaza a se efectua proba cu obiective ce apreciez ca au fost discutate la CAFEA intr-un separeu intre avocatul parti si judecatoare.