avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Incetare mandat primar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Incetare mandat primar

primar condamnat definitiv la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei este considerat caz de incetare a mandatului inainte de termen in temeiul legii statutului alesilor locali?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
moldavae, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 16:06, 3 Martie 2011
Pedeapsa este aceeasi, doar ca executarea este suspendata. Suspendarea nu este o forma a executarii. Daca se revoca suspendarea, se va executa pedeapsa.

Un dispozitiv arata cam asa:

Condamna pe X pentru savarsirea infractiunii de Y , prevazuta si pedepsita de art. Z din legea L la pedeapsa de N ani inchisoare. ... In baza art. 81 si 82 Cod Penal, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata de M ani, ce constituie termen de incercare.

Din acest motiv omul este condamnat la pedeapsa cu inchisoarea, doar ca pedeapsa nu se executa. Pedeapsa e aceeasi nu e privativa intr-un caz si neprivativa in altul. Dar exista si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)
Consilier local chis_catos chis_catos Un consilier local în baza unei sentinte definitive si irevocabile a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare. mai departe am sa zic ce articole au stat la ... (vezi toată discuția)
Functie publica fordfiesta fordfiesta Buna ziua un viceprimar condamnat cu suspendare pt nerspectarea armelor si munitilor ,m-ai poate ocupa functia de viceprimar .Acesta trebuie sa se prezinte si ... (vezi toată discuția)