avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme juridice in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme juridice in familie

In anul 2008,sotul pensionar pe limita de varsta a disparut. Cu toate demersurile nu a fost gasit.
In anul 2009 s-a obtinut prin sentiinta judecatoreasca pensie de intretinere.
Sotul nu a aparut si nu si-a ridicat pensia sa,iar in anul 2010 Casa de pensii a sistat pensiile de intretinere pentru copiiii minori pe motiv ca pentru neridicarea pensiei de catre tata,i s-a sistat si lui si copiilor pensia. In prezent s-a obtinut pe calea instantei disparitia.
Ce e de facut intrucat copiii au nevoie de sursa de bani obtinuta prin sentinta judecatoreasca.
E legala masura Casei de pensii?.
Cel mai recent răspuns: babule , utilizator 21:13, 3 Martie 2011
daca obtineti tot pe calea instantei declararea mortii, obtineti apoi pensie de urmas pt copii
www.avocatnet.ro/content/for...
solicitati prin instanta declararea mortii prezumate , ulterior veti obtine drepturile legale de mostenitor-urmas....
Va multumesc pentru raspuns dar moartea prezumata se declara dupa patru ani. Copiii au nevoie de bani.
Care este baza legala a Casei de pensii de au suspenta peniile de intretinere pentru minori?
Este posibila declararea mortii persoanei disparute daca au trecut cel putin patru ani de la data ultimelor stiri din care rezulta ca era in viata. Nu va fi insa hotarata mai inainte de implinirea unui termen de sase luni de la data afisarii extrasului de pe hotararea prin care s-a declarat disparitia;
asta inseamna la anu'
nu s-a inteles sau nu se stie solutia; A gresit sau nu Casa de pensii prin suspendarea pensiei de intretinere? esenta: din ce traiesc copiiii???
E un abuz sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! allinutza allinutza Buna ziua! Sotul meu,este disparut in Spania din iunie 2006.L-am dat disparut prin Interpol de atunci,dar nu am primit niciun raspuns,nu a fost gasit.Am ... (vezi toată discuția)
Declararea mortii a unei persoane disparute eelena eelena SOTUL MEU ESTE PLECAT IN SPANIA DE 4 ANI SI LA UN POPAS INTRE MADRID SI VALENCIA,EL A DISPARUT BAGAJUL RAMANANDU-I IN AUTOCAR.L-AM DAT DISPARUT PRIN INTERPOL ... (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a disparitiei sau mortii ContSters48919 ContSters48919 in cazul unui unchi mostenitor a 1/4 dintr-un imobil disparut de mai mult de 50 de ani caruia nu i se cunaoste data nasterii ci doar faptul ca e nascut intre ... (vezi toată discuția)