avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daune morale depresie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daune morale depresie

In decembrie, dupa o convietuire de 8 ani, am fost obligata de fostul concubin, sa parasesc domiciliul. Precizez ca acesta ma insela de luni de zile cu alta femeie. In urma acestor fapte am intrat intr-o depresie de lunga durata, care imi pune in pericol capacitatea de munca, precum si locul de munca. Sunt unic intretinator de famile, cu un copil la facultate. Am certificat medical in acest sens, martori, etc.
Ce sanse am ca, dandu-l in judecata, sa obtin daune morale, in cazul in care imi voi pierde locul de munca din cauza acestei depresii?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:08, 2 Martie 2011
Incercati! Sanse sunt dar depind de probele pe care le administrati.
Precizez ca acesta ma insela de luni de zile cu alta femeie. In urma acestor fapte am intrat intr-o depresie de lunga durata, care imi pune in pericol capacitatea de munca, precum si locul de munca. Sunt unic intretinator de famile, cu un copil la facultate. Am certificat medical in acest sens, martori, etc.


1. daca ati avut domiciliul la fostul concubin puteti cere sanctionarea acestuia prin reclamatia la politie . alungarea din domiciliu se sanctioneaza conform Legii 61/1991
2. nu veti obtine daune morale sau altfel de pretentii in nici un caz, prin respectivul certificat intrucat nu ati convietuit legal, acesta fiin doar concubin nu a avut obligatii legale ( ca si un sot) fata de dvs.
Revin pentru a preciza ca, desi am contribuit la toate cheltuielile, achizitiile si renovarile semnificative din apartament, am plecat doar cu hainele mele si ale copilului meu. Adaug si faptul ca salariul meu a fost mai mare decat al lui.
multumesc
Un proces asa cum vreti sa deschideti dvs. este deosebit de complicat in Romania.
Chiar si daca erati sotie si nu concubina nu existau diferente semnificative...

Asa cum aveti dvs. drepturi, tot asa are si el...si totul depinde de felul in care va veti judeca, de modul in care va percepe si aprecia situatia instanta si...de ceea ce se va intampla in instantele superioare...

Va trebui sa timbrati la valoare daunele pe care le solicitati.
In caz ca nu veti timbra...nu va veti putea judeca...
Adica nu veti beneficia de dreptul de a va judeca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa pierd fetita? gusti90 gusti90 In urma unui concubinaj ce a durat aprox.2 ani jumatate a rezultat un copil,fetita mea in varsta de 1 an si 6 luni acum,in urma cu 4 luni fosta concubina a ... (vezi toată discuția)