avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... iesire din asociere din firma cu 3 asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

iesire din asociere din firma cu 3 asociati

buna ziua,

Am urmatoarea situatie: sunt asociat in firma cu alti 3 asoicati.

Problema: de 1 an trag de asociati sa se plateasca datoriile si sa inchidem firma, dar acestia nu mi-au raspuns.

sunt dispus sa-mi platesc partea din datorii, dar vreau sa ies din firma. Stiu ca Legea 31/91 imi da voie prin hotarare judecatoreasca sa ies si unilateral din firma, nu stiu procedura.

cine ma poate ajuta cu informatii?

Deasemenea doresc sa iau legatura cu un specialist in domeniu din Constanta, daca cunoasteti pe cineva bun, si cam cat ma costa procedura.

Cu deosebita consideratie,
Nicoleta.

Cel mai recent răspuns: Mariana Dumitrescu , Avocat 20:49, 2 Martie 2011
Puteti intr-adevar sa va retrageti din firma in situatia in care nu aveti acordul celorlalti asociati solicitand instantei sa pronunte o asemenea hotarare. Procedura este reglementata de art 226 si urm Legea 31/1990.

Succes,
av Mariana Dumitrescu - Constanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea dintr-un srl ContSters189652 ContSters189652 Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: sunt asociata intr-un SRL cu 50% si Administrator. Societatea mai are un alt asociat care este si Administrator. ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Renuntarea ca asociat al unui srl Dochian Dochian Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati cum se procedeaza, unde trebuie sa ma duc si cu ce acte , privind renuntarea mea ca asociat la o firma SRL. ... (vezi toată discuția)