avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... buna seara! pfa; masura 141; transfer
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

buna seara! pfa; masura 141; transfer

PFA DESCHIS PT A ACCESA MASURA 141 SE POATE TRANSFERA UNEI ALTE PERSOANE?
DAK DA, CE ANUME TREBUIE FACUT?
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:55, 2 Martie 2011
Se poate in conditiile art. 41 din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului, republicata. Este o procedura destul de rara si daca nu aveti motive intemeiate sa faceti acest demers nu v-o recomand. Este mai usor sa radiati PFA-ul la o cheltuiala sub 20 ron si sa infiintati altul la 200 ron. Pe langa aceasta o sa intampinati dificultati la registrul comertului pana cand o sa se decida cum se aplica respectivul articol de lege.
Se poate transforma PFA in SRL
Of, doamne...asta nu! PFA-ul este o entitate fara personalitate juridica si functioneaza in baza OUG 44/2008, iar SRL-ul are personalitate juridica si functioneaza dupa Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer licenta taxi Elena266 Elena266 Stie cineva care este procedura de transfer a licentei de pe PFA pe SRL? Sotul meu vrea sa transfere licenta de pe PFA pe SRL si sa radieze PFA-UL. (vezi toată discuția)
Dizolvare-lichidare srl Marianaaa Marianaaa Am infiintat un srl, eu fiind unic actionar si totodata administratorul firmei..Nu a desfasurat nicio activitate de la data infiintarii si pana in ... (vezi toată discuția)
Pfa - reparatii auto boss_gabi87 boss_gabi87 O PFA cu domeniul de activitate Reparatii auto, ce activitati specifice poate presta, in comparatie cu o SRL cu acelasi domeniu de activitate? (vezi toată discuția)