avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer licenta taxi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer licenta taxi

Stie cineva care este procedura de transfer a licentei de pe PFA pe SRL? Sotul meu vrea sa transfere licenta de pe PFA pe SRL si sa radieze PFA-UL.

Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 09:21, 17 Octombrie 2012
PFA-ul este o entitate fara personalitate juridica si functioneaza in baza OUG 44/2008.
PFA nu are personalitate juridica, din imposibilitatea realizarii cumulului celor trei conditii prevazute in Decretul 31/1954 a) organizare proprie - nu poate avea, b) patrimoniu propriu si scop
Licenta de taxi nu este transmisibila pe o alta entitate cu sau fara personalitate juridica.
Exista varianta legala de preluare a PFA-ului de catre persoana interesata in conditiile art. 41 din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului, republicata.
Mai exista varianta in baza legii 168/2010,care implica
1. PFA taxi infiinteaza un SRL
2. Transfera licenta taxi pe SRL
3. Cesioneaza SRL ,radiaza PFA-ul

1. Decretul 31/1954 a fost abrogat o data cu intrarea in vigoare a noului cod civil.
2. PFA neavand personalitate juridica nu poate infiinta o SRL ( art. 1 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale)
Ramane valabil un eventual transfer de licenta in conditiile stabilite de emitentul licentei, care poate fi o hotarare de consiliu local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ceda pfa taxi? adinadan adinadan va rog ,ajutati-ma si pe mine in legatura cu un PFA.....sotul meu se chinui de ceva timp sa obtine o licenta de taximetrist,fara nici un rezultat ... (vezi toată discuția)
Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Licenta de taxi Elena266 Elena266 Buna ziua, poate cineva care isi transfera licenta de pe PFA pe SRL sa-si cesioneze partile sociale catre o alta persoana? Ce se intampla mai exact cu licenta ... (vezi toată discuția)