avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare-lichidare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare-lichidare srl

Am infiintat un srl, eu fiind unic actionar si totodata administratorul firmei..Nu a desfasurat nicio activitate de la data infiintarii si pana in prezent.Activitatea a fost suspendata pe o perioada de trei ani,respectiv pana in decembrie 2012.Nu intrevad nici perspectiva reluarii activitatii in viitor.Ce pasi ar trebui sa urmez.: dizolvare,lichidare....as mai putea prelungi suspendarea...cand si cui ar trebui sa ma adresez ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 09:14, 20 Iunie 2012
Ideal ar fi sa radiati societatea conform art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata. Puteti sa va adresati serviciului de asistenta juridica din cadrul registrului comertului pentru intocmirea actelor in vederea radierii. Detalii aici: [ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns.
As dori sa va mai pun o intrebare.Exista posibilitatea transformarii acestui SRL in PFA ?
Care este temeiul legal in acest sens ?
Nu nici vorba. SRL-ul are personalitate juridica si este reglementata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, pe cand PFA-ul este o entitate fara personalitate juridica fiind reglementata de OUG 44/2008. Pot insa sa coexiste cele doua forme avand aceeasi persoana in calitate de asociat/asociat unic, respectiv titular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare srl rus andreea rus andreea am o societate comerciala, in acest caz pot sa trec pe intreprindere individuala? (vezi toată discuția)
Transformare srl in sucursala sbucuresti sbucuresti Este posibila transformarea unui SRL in sucursala a unei societati pe actiuni? Mentionez ca societatea pe actiuni in cauza detine 90%din capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)