avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet desfacut
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet desfacut

De fiecare data cand se duce la Posta sa-si ridice diverse colete primite din S.U.A,sora mea constata ca acestea au fost desfacute.Prima oara a vazut-o pe functionara de la posta jucandu-se cu ursuletul de plus primit,a doua oara o functionara se dadea cu parfumul primit,ultima oara a primit 3 pachete de M&M's-uri personalizate:D si o doamna de acolo a intrebat-o mirata:"doar atat?" ..chiar pot desface coletele primite fara un motiv intemeiat?
Cel mai recent răspuns: dorumihalache , utilizator 18:56, 4 Martie 2011
Nu este permis desfacerea coletelor ,decat in anumite situatii special prevazute
Sesizati oficial diriginta oficiului postal
Coletul este trimis ca personal sau este vorba de produse cumparate din SUA ?
Coletele reprezentau cadouri,erau trimise ca personal .
Am primit mai multe colete din SUA si alte tari din afara Uniunii Europene. Nu sunt expert in legislatie. Cunosc din proprie experienta. In primul rand, daca valoarea declarata a coletului plus costurile de transport depasesc 10 dolari, se va plati TVA la intreaga suma. In ceea ce privete coletele, intotdeauna am fot invitat in biroul vamal al postei si doar in fata mea si a reprezentatului vamal au fost desfacute de catre postarita de la colete externe. Reprezentantul vamal rascoleste un pic printre obiecte sa fie sigur ca nu sunt obiecte interzise sau disimulate, de exemplu, intr-un ursulet de plus. Dar niciodata nu au fost desfacute flacoanele de parfumuri sau incercate eu stiu alte produse, creme, etc. Daca cineva din birou era in mod exceptional curios in ceea ce priveste unele obiecte (cercei, inele, electronice) intotdeauna mi s-a cerut permisiunea de fi scoase din ambalajul original si de a le vedea mai aproape. Cam asta. Orice depasire a celor relatate de mine trebuie considerate ca un abuz in serviciu si tratate ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare colet in tranzit - transportat de catre tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata Lorena Chirila Lorena Chirila Am intrat pe un site care vinde parfumuri [u]originale[/u] online (le distribuie printr-o firma de curierat). Unele preturi mi s-au parut suspect de mici, ... (vezi toată discuția)