avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

Daca eu sunt persoana fizica si bineinteles scutit de la plata TVA si cu drept de deducere asa cum scrie in lege, cum imi pot recupera TVA-ul de exemplu de pe facturile platite la operatorii de telefonie mobila de exemplu... din moment ce sunt neplatitor? Cum il deduc si il recuperez?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 07:10, 3 Martie 2011
nu puteti recupera tva din moment ce nu sunteti inregistrat in scop de tva.
Tva-ul nu il puteti recupera asa cum v-a raspuns mai sus colega.Dvs.va "recuperati" tva-ul prin prisma cheltuielilor deoarece din venituri se scade intreaga valoare a facturii de achizitii (inclusiv tva).
tva este o taxa pe consum, un impozit indirect datorat bugetului de stat.
platitor de tva sau persoana obligata la plata taxei = persoana impozabila inregistrata in scopuri tva, obligata sa colecteze tva de la consumator si sa o vireze mai departe catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt servicii de consultanta maryette maryette Am primit o factura din Germania (cabinet p.fizica)pt consultanta ,serviciu prestat la sediul ns din Romania;pe factura scrie ca se aplica taxarea inversa cf ... (vezi toată discuția)
Plateste sau nu plateste tva? Ilie Stanica Ilie Stanica -persoana impozabila, scutita in temeiul art.152 Cod fiscal, inregistrata in scopuri de TVA conform art 153'1,plateste TVA pentru o achizitie intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Platitor sau neplatitor de tva Adorinaida Adorinaida Conform ultimelor acte normative privint TVA-ul, pentru un SRL inregistrat ca platitor de TVA, dar care emite facturi fara TVA (scutit prin Codul Fiscal), este ... (vezi toată discuția)