avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare pod bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare pod bloc

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje + pod. eu impreuna cu un vecin vrem sa mansardam acel pod si oferim in schimb termo si hidro izolarea blocului, zugravire casa scarilor si multe altele. in urma sedintelor asociatiei de proprietari avem o majoritate simpla (50% + 1) de partea noastra. problema este ca 1 vecin de la ultimul etaj se opune mansardarii. ce se poate face in aces caz? stiu ca trebuie acordul tuturor vecinilor de la ultimul etaj. mentionez ca noi vrem sa luam in concesiune acest pod.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:14, 24 Mai 2008
Conform articolului 39 din Legea nr. 230/2007 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, toti cei interesati sa mansardeze spatiul de la ultimul etaj nu au nevoie de acordul unanim al tuturor locatarilor din bloc. Astfel, ei vor putea incepe mansardarea doar cu acordul a numai 50 plus unu din numarul total al locuitorilor din imobilul respectiv si, implicit, al celor care stau la ultimul etaj. Insa daca vor avea acordul majoritatii si mai putin al locatarilor de la ultimul etaj, atunci nu vor putea efectua lucrarile de mansardare pana cand nu vor avea si acordul acestora.
Poate că este bine să mai plusaţi la cele oferite în schimbul concesiunii. Mai oferiţi-le şi o sumă de bani fiecărui proprietar şi este posibil ca astfel să obţineţi acordul proprietarilor de la ultimul etaj, mai uşor.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardarea PD PD Buna dimineata, Vreau sa va intreb care mai sunt conditiile de mansardare a cladirilor cu 4 etaje in vederea reabilitarii termice a imobilelor. Cati locatari ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc, direct afectati dborsanu dborsanu Buna ziua, locuiesc in Iasi intr-un bloc P+4, construit in 1972, la etajul 3. Deasupra uneia din camerele mele e un uscator (o camera la etajul 4, ... (vezi toată discuția)
Mansardare (tentativa) ilegala tzuppy tzuppy Locuiesc intr-un bloc de gars. conf. 3,la etajul 4 .Cativa vecini au mancarici si tot umbla pe la usile locatarilor cu tot felul de tabele ,ca au gasit ei o ... (vezi toată discuția)