avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru neplata credit
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru neplata credit

In anul 2008 am contractat un credit la o banca, ale carui rate nu am putut sa le platesc incepand din iunie 2009. Am incercat sa negociez cu banca, in vederea unei reesalonari, dar nu am avut succes, desi am demonstrat cu inscrisuri ca nu cu rea vointa ma sustrag platilor.
Mi s-a comunicat verbal ca voi fi executata silit. Ceea ce s-a si intamplat.
Acum cateva zile am primit de la un birou executor judecatoresc o comunicare privind infiintarea propririi asupra conturilor mele.
Aceasta comunicare este insotita de actele care au stat la baza infiintarii propririi, si anume:
- contractul de credit,
- proces verbal onorariu, incheiat la data de 16.02.2011,
- proces verbal cheltuieli executare, incheiat la data de 16.02.2011,
- incheiere de incuvintare executare silita - 29.07.2010 - jud. S3
- incheiere de incuvintare executare silita - 17.11.2010 - jud. S1

Mentionez ca in aceasta comunicare (adresa) data pronuntarii primei incheieri de incuvintare executare silita este gresita, in sensul ca pe comunicare scrie 27.07.2010, iar in incheiere este 29.07.2010.

Cele doua instante de judecata se afla, una pe raza adresei biroului executoriului, iar cealalta pe raza adresei bancii creditoare. In continutul incheierilor se mentioneaza
"Incuvinteaza executarea silita........datorate debitoarei de tertii popriti cu sediul in sectorul 3 (respectiv sector 1)". Ce inseamna tertii popriti ?
Vreau sa va intreb de ce a fost nevoie de doua incheieri, emise de judecatorii diferite, pentru acelasi credit si bazate pe aceeasi cerere (1046 din 2009) a biroului executorului judecatoresc ?
Unde ar trebui sa contest aceasta executare ? La ambele instante (sector 1 si 3) ?
Trebuie sa platesc o cautiune ? Ce sanse de reusita am daca fac contestatie la executare ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelia.Elena , utilizator 22:59, 4 Martie 2011
Tertul poprit este banca in cazul tau. Tertul poprit este persoana fizica/juridica catre care se transmite adresa de infiintare a popririi si care are obligatia sa indisponibilizeze suma si sa o vireze catre executor.
Tert poprit poate fi si angajatorul tau care are aceleasi obligatii.
Tert poprit poate fi si o persoana fizica in conditiile in care are sa-ti dea bani tie.
Practic executorul judecatoresc poate lua incuviintare de la toate judecatoriile din bucuresti pentru ca in fiecare sector se gasesc banci ( terti popriti).
Sanse de reusita nu prea aveti. Cazul e simplu si din ce spuneti executorul a procedat corect
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fara incuviintare ? costel_57 costel_57 Buna ziua, Se poate incepe o executare silita de BEJ...fara incheierea de incuvintare ? Verifica cineva domiciliul tertului poprit atunci cand se face ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)