avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

sunt div din iunie 2009 ex sot e obligat sa-mi dea o pensie alimentara de 150ron pe luna el de atunci si pana acum mi-a dat doar 1100ron si mai are sa-mi dea 1600 din urma..ce pot face sa recuperez acesti bani...el imi da o luna si una nu...ce as putea face??mss mult
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 14:42, 6 Martie 2011
Daca lucreaza, puteti introduce sentinta investita cu formula executorie la societatea in cauza.
Puteti face si o plangere la Politie.
Puteti promova o actiune penala ompotriva parintelui ce are obligatia la o pensie de intretinere stabilita printr-o hotarare judecatoreasca.(temeiul de drept fiind penal a dispozitiilor art.305 lit.c).(neplata obligatiei de pensie de intretinere mai mult de 2 luni constituie infractiune si pedepsita de dispozitiile art.305 Cod Penal)
Sau a doua varianta este calea civila in procedura executionala;;;investiti cu titlul executoriu a hotararea si mergeti la un executor judecatoresc si-l executati silit si aveti posibilitatea sa-i solicitati si actualizarea sumei datorata cu coieficientul de inflatie.
Deasemeni si in cauza penela puteti sa va constituiti si parte civila vatamata si puteti solicita suma datorata cat si dobanda legala si cu actualizarea coieficientului de inflatie pe toata perioada de timp trecuta.(solicitati expertiza contabila judiciara ).
m-ati sfatuit sa merg la politie si sa depun plangere...am fost acum vreo 2 luini la poitia din sat si mi-a zis ca nu tine de ei si ca trebuie sa merg la parchet...au spus asa doar sa scape de mine sau chiar nu e de competenta lor si trebuie sa merg la parchet?si inca o intrebare el nu program de vizita nu a cerut in instanta daca ar fi sa vina sa vada fata si nu l-as lasa as putea avea eu de suferit asta pe cale legala.. sau daca ar vrea sa o ia la el si nu i-as dao..oricum chiar daca nu are program de vizita el de cate ori a vrut sa vada fata l-am primit cu drag tinand cont ca fetita e si foarte mica si trebuie sa-si cunoasca tatal as vrea sa al fac cumva sa fie corect si nu as vrea sai fac rau dar vad ca,cu vb buna chiar nu se poate...singurele lui vorbe care ma enerveaza e ca trebuie sa traiasca si el...si el pe cartea de munca care minimu pe economie dar el are salar de 2ori mai mare...va multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
mariniucsimona, utilizator
Plangerea se face la Politie si ei inainteaza dosarul la Parchet.
Daca fostul sot nu a cerut drept de vizitare in instanta nu sunteti obligata sa il primiti sa o vada. Dar daca vreti sa il lasati sa o vada este alta problema. De luat nici nu se pune problema.
Deci lucreaza. In aceste conditii apelati la un executor judecatoresc si va veti primi suma lunara, asa cum v-a spus mai sus dl Manole Dumitru.
Eu v-am sfatuit faceti plangere la judecatorie,,,ca politia cateodata mai pune plangerile la prafuit. Instanta va trimite la parhet plangere pentru inceperea si urmarirea penala pe disp.art.305 lit.c) , si politia trebuie ca in 30 de zile sa rezolve cazul... Si apoi o sa-l vedeti ca va fi corect.
Din cate am vazut D-voastra ii respectati un drept pe cale amiabila(vizita minorei), acest lucru este foarte bun din partea D-voastra ,,,dar foarte urat din partea lui ca isi neglijeaza obligatiile stabilite prin hotarare judecatoreasca,
In plangere aratati ce suma de bani va datoreaza si cate luni a uitat sa mai plateasca pensia de intretinere. Va doresc succes...#-o#-o#-o:sorry::((

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)