avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul individual de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul individual de munca cu timp partial

Buna ziua,
am o mare nelamurire in privinta obligatiei angajatorului in privinta termenului de predare a unui exemplar al contractului catre mine, adica catre salariat. Din cate stiu eu angajatorul este obligat sa-mi dea un exemplar al contractului cu inregistrarea la ITM in termen de 7 zile de la semnarea contractului de munca. Eu lucrez deja de 2 luni si jumatate, am facut numeroase cereri catre angajator in privinta predarii acestui exemplar, insa cererile mele au ramas nesolutionate. Pot depune o plangere ( in temeiul a ce?) si unde pot depune acasta plangere?
Va multumesc.
Nu exista nicio prevedere legala in acest sens. Nu stiu de unde ati scos acel termen de 7 zile. :-/
Contractele individuale de munca se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii acestuia (data inceperii activitatii).
Va puteti adresa cu o sesizare ITM-ului in a carei raza teritoriala isi are sediul angajtorul dvs, in acest sens se av verifica daca angatorul a inregistrat sau nu contractul la ITM.
Va multumesc pentru raspuns. Insa nu pot invoca un conflict de drepturi conform art 248 (3) Codul muncii? Totusi , sa inteleg ca angajatorul imi poate da sau nu un exemplar al contractului dupa bunul lui plac? Nici eu nu am gasit o prevedere legala in acest sens, dar mi se pare ca salariatul este cam lipsit de drepturi in fata angajatorului in sensul acesta.
Multumesc.
Nu puteti invoca un conflict de drepturi, in sensul art.248 alin.3 din Codul muncii. Conflictele de drepturi sunt cele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si executarea contractelor individuale de munca, cele referitoare la contractele colective de munca etc.

Dvs va puteti adresa ITM-ului sau puteti deschide o actiune in instanta, in acest sens.
Daca va adresati ITM, succesul poate sa vina mai rapid.Daca va adresati instantei,rezultatul vine mult mai tarziu si nu intotdeauna cel scontat.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la itm? ioana2525 ioana2525 Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de la locul de munca fara a ramane in preaviz chiar daca el este stipulat in contractul de munca? mariafloryna mariafloryna Buna seara! Am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta,lucrez in cadrul unei agentii de turism respectiv o companie care ofera servicii atat de ... (vezi toată discuția)
C.m RELUM RELUM Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu recunoaste ca este la el cartea de munca ?Am semnat un contract,dar nu am primit un exemplar (vezi toată discuția)