avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Facturi neachitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Facturi neachitate

Exista o modalitate legala (fara a fi nevoie de a apela la instanta) de a obliga un debitor care are facturi neachitate catre noi de trei luni. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 20:08, 22 Mai 2008
Puteti incerca intai o conciliere directa (art. 720 indice 1 C. proc. civ.).
Trebuie invitat debitorul in scris (cu confirmare de primire) la o conciliere prealabila actionarii in judecata. Data concilierii trebuie astfel stabilita incat de la data primirii invitatiei de catre debitor pana la data stabilita pt conciliere sa treaca cel putin 15 zile. In invitatie veti preciza ca scopul concilierii este clarificarea soldului, a motivului pentru care s-a intarziat achitarea acestuia.
La invitatie veti atasa si documentele pe care va intemeiati pretentiile (copii dupa facturi, contract).
Daca debitorul se prezinta la conciliere, atunci veti incheia un proces-verbal de conciliere cu sustinerile fiecaruia sau, eventual, un angajament de plata. Daca nu se prezinta, atunci aceasta procedura prealabila este necesara pt a-l putea actiona in judecata potrivit dreptului comun.
Aveti si posibilitatea de a va valorifica creanta pe calea somatiei de plata (tot in instanta, dar este o procedura simplificata, de scurta durata, cu taxa de timbru fixa de 39 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani din facturi neplatite iulian cristian iulian cristian sunt sc cu activitate de comert an grosssssss. livrez marfa unei alte sc cu profil de servicii in transport auto , utilaje si prestari sevicii de reparatii ... (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Convocare la conciliere zsoli71 zsoli71 Buna ziua! Pe parcursul a catorva ani am avut o colaborare cu o persoana si am primit sume de bani care nu reprezinta datorie, imprumut sau contract de niciun ... (vezi toată discuția)