avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Administrator, salariat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Administrator, salariat

Buna ziua

Am o firma de taxi, sunt asociat unic si administrator al firmei. Am un angajat cu 8 ore pe zi. Daca vreau sa lucrez si eu ca taximetrist in firma mea, trebuie sa ma angajez? Mentionez ca sunt angajat la alta firma cu norma intreaga unde platesc contributiile la stat. Activitvez ca taximatrist doar in timpul liber, cateva ore pe zi.
Va rog sa ma ajutati cu baza legala pentru aceasta situatie, fiindca uni zic ca trebuie sa ma angajez cu minim 2 ore (pentru taximetrist se poate face CM pe minim 4 ore?), sau nu trebuie sa ma angajez dar trebuie sa platesc 5,5% din dividende la contributii sociale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 16:22, 3 Martie 2011
Da se poate face CM pe timp 4h/zi sau 2h/zi si veti plati toate contributiile,asta sa fiti in legalitate la un eventual control din parte ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la propriul srl si contributii la stat alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Vreau sa imi infiintez un SRL ca unic asociat si administrator dar am cateva nelamuriri: 1. Ma pot angaja in conditiile de mai sus cu sfert de ... (vezi toată discuția)
Impozitare suplimentara dividende smara_radu smara_radu Buna ziua, Sunt administrator si unic asociat al unei firme. Sunt angajat cu un sfert de norma (2 ore pe zi). Anul acesta se va pune problema sa scot bani ... (vezi toată discuția)
Este legal ce-mi cere asociata? girl_westy girl_westy Salut tuturor, Am un caz pe care nu l-am gasit pe forum. Sunt angajata cu Contract individual de munca pe 8 ore. Totodata sunt si asociata in firma. Adm ... (vezi toată discuția)