avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... controlul concediilor medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

controlul concediilor medicale

Buna ziua!

S-a tot discutat despre verificarea concediilor medicale.
Unii sustin ca OUG nr. 36 din 2010 nu mai este in vigoare, in special acea prevedere care stipula ca angajatorul putea face vizite la domiciliul salariatului aflat in concediul medical insotit de un reprezentant al politiei, insa eu nu am gasit nici un act normativ care sa fi abrogat acea ordonanta?
Intrebarea mea este:
poate angajatorul sa verifice la domiciliul, cu sau fara politie, in mod legal, daca salariatul aflat in concediu medical este bolnav?
Procedura am gasit-o in lege si in normele metodologice, insa mai este in vigoare? Daca nu , prin ce act a fost abrogata, si cum pot eu ca angajator sa fac totusi aceasta verificare astfel incat sa fiu acoperit din punct de vedere juridic?

Multumesc anticipat










Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:44, 3 Martie 2011
Inca mai sunt in vigoare dispozitiile legale cu privire la efectuarea de catre angajator a controlului la domiciliul salariatului aflat in incapacitate de munca.

Da, sunt valabile. Doar ca este ceva neconstitutional. Se numeste arest la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sotul meu, locuieste si lucreaza in franta de 6 luni, ... Mihaela2411 Mihaela2411 Buna ziua. Sotul meu, locuieste si lucreaza in Franta de 6 luni, dar acum este in concediu medical ca urmarea a unui accident de munca. Ieri a fost la control ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi reprezentant pentru verificarea angajatilor in concediu medical? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Normele de aplicare din 11 mai 2010 a prevederilor Art. 51, alin (3 \'1) din OUG nr 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - vizita la domiciliu cristina_maracineanu22 cristina_maracineanu22 Buna ziua, In ce conditii se aplica (mai este de actualitate ) OUG nr 36/2010 care da dreptul angajatorilor sa verifice la domiciliu un angajat aflat in C ... (vezi toată discuția)