avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate comitetul asociatiei de proprietari contrazice ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate comitetul asociatiei de proprietari contrazice hotararea adunarii generale?

Sunt proprietarul unei garsoniere situata la ultimul nivel .Timp de 2 ani am avut probleme cu acoperisul , acesta fiind spart iar asociatia a refuzat executarea reparatiei, pe motiv de lipsa fonduri financiare. Am incercat fel de fel de carpeli locale dar fara rezultat.Am notificat asociatia despre degradarea terasei , fara rezultat. In aceste conditii am realizat reparatia din fonduri proprii respectand toate conditiile legale( reparatia s-a facut de catre o firma aleasa prin licitatie , firma specializata si renumita ptr calitatea lucrarilor, pretul de executie a fost cel mai bun (mic) in raport cu calitatea materialelor folosite etc)
Lucrarea a fost un succes. Ulterior adunarea generala a asociatiei a aprobat restituirea catre subsemnatul a sumei da bani platita ptr reparatie.
Dar echipa de conducere tergiverseaza de luni de zile decontarea lucrarilor, in speranta ca vor diminua suma cuvenita.
Se invoca necesitatea ca aceasta decontare sa fie aprobata si de comitetul asociatiei.

INTREBARE
Are comitetul calitatea sa infirme hotararea adunarii generale?In speta, sa diminueze pretul platit ptr reparatie, in conditiile in care s-au respectat toate procedurile legale, inclusiv procesul verbal de receptie finala a lucrarii executate?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:59, 3 Martie 2011
Legea nr. 230/2007: "Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari; "
Neîndeplinirea atribuţiilor se sancţionează cu amendă de la 500 la 3000 lei.

- Solicitaţi, în scris, asociaţiei, copia procesului verbal al Adunării generale în care s-a hotărât plata reparaţiilor;
- Faceţi un memoriu către Primărie în care prezentaţi situaţia, anexaţi copia P-V;
- Dacă tot nu vor vrea să se conformeze, vor trebui acţionaţi în judecată.
husseincudop a scris:

INTREBARE
Are comitetul calitatea sa infirme hotararea adunarii generale?In speta, sa diminueze pretul platit ptr reparatie, in conditiile in care s-au respectat toate procedurile legale, inclusiv procesul verbal de receptie finala a lucrarii executate?

Nu. Legea are prioritate fata de A.G. care are prioritate fara de comitet.
Daca A.G. a stabilit ceva si este si legal, numai prin alta A.G. se poate stabili ceva contar, comitetul neputand invalida hotararea A.G.
Conform art 17 -1 din HG nr 1588/2007,comitetul executiv are atributia de a duce la indeplinire hotararile adunarii generale
Comitetul executiv nu are caderea sa diminueze pretul platit ptr reparatie,mai ales ca anterior ,a avut la dispozitie posibilitatea negocierii contractului,a acceptat devizul estimativ
Aveti dreptate cand sustineti ca hotararile adunarii generale trebuiesc puse in practica de comitetul executiv.
Dar poate ca aici nu s-au spus lucrurile pana la capat. La adunarea generala participa mai multi proprietari cu aptitudini, calificari, pregarire diferita (inginer, contabil, medic, invatator, strungar, sofer, gestionar, politist, vames, avocat)...
Multi din acestia nu pot, nu stiu sa desluseasca, sa interpreteze corect un contract, facura, receptie...
De aceea eu cred ca hotararea adunarii generale ca asociatia sa plateasca celui ce a cheltuit cu terasa, este valabila si trebuie dusa la indeplinire de catre comitetul executiv condus de presedintele asociatiei, dar dupa ce administratorul, cenzorul, presedintele si membrii comitetului analizeaza documentatia aferenta acestei lucrari. Acestia verifica documentele, consemneaza intr-un proces verbal al comitetului suma de plata si traseaza sarcina administratorului sa repartizeze suma pe fiecare apartament in functie de suprafata utila a fiecaruia.
Intr-o adunare generala se aproba ceva prin vot cu ridicarea mainii, dar comitetul stabileste exact suma, termenele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - probleme ancabitere ancabitere in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Legalitatea presedintelui Niculescu Gella Niculescu Gella Cum poate fi sancționat comitetul executiv al asociației de proprietari care a ales președinte al asociației fără să convoace adunarea generală? Are ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii generale darina123 darina123 Buna ziua, In legea 230/2007 , art 25 alin 4 se mentioneaza urmatoarele: (4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de ... (vezi toată discuția)