avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - probleme

in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca locatarii de la ultimul etaj sa caute firme, oferte si sa le prezinte la urmatoarea adunare generala. tot ei trebuie sa se ocupe de strangerea banilor pentru efectuarea reparatiei. unul din locatarii de la ultimul etaj a refuzat, ba chiar mai mult a amenitat ca il da in judecata pe presedintele asociatiei pentru ca nu se ocupa el de strangerea fondului si a ofertelor. se poate asa ceva, daca adunarea generala a hotarat altfel?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 23:29, 7 Aprilie 2011
În primul rând nu președinte se ocupă de administrarea imobilului ci administratorul ,președintele va semna contractul de prestări servicii, dacă s-a hotărât așa ceva la AG,aceasta poate fi contestată,este bine să fie m-ai multe oferte este și în interesul dumneavoastră, dar nu obligație.
Strângerea banilor se face pe listele de plată la secțiunea fond de reparații
Oferte poate aduce oricine daca doreste, dar in niciun caz proprietarii nu pot fi obligati sa aduca oferte.
De reparatia terasei este raspunzatoare Asociatia de Proprietari (ca de altfel pentru orice reparatie la partile comune), iar vecinul caruia-i ploua in casa este deplin indreptatit sa se indrepte impotriva conducerii Asociatiei daca aceasta nu-si face datoria de a remedia cat mai repede o problema care-i afecteaza apartamentul respectivului.
Au mai fost discutii pe aici cu proprietari care si-au facut singuri reparatii pentru ca Asociatia a refuzat, apoi au dat-o in judecata si au castigat pe langa costul lucrarii si cheltuielile prilejuite de proces (avocat, expertiza tehnica, etc)
Probabil in urma unor discutii neproductive A.G a hotarat cine și ce sa faca.
Hotararea A.G. are putere de decizie care trebuie respectată.
legea 230
Art. 37. - Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinând seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari, ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, în vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Discutii diverse- fond reparatii cos11 cos11 Buna ziua! Am si eu doua intrebari: 1).Indicati sursa de bani de unde poate sa plateasca administratorul o firma care efectueaza acoperisul unuibloc??? ... (vezi toată discuția)