cheltuieli administrative sunt -ch cu telefon , gaz, curent
-salariile personalului administrativ
-chiria pt sediu firmei
intrebarea mea ar fi -ch.cu servicii de curierat
-servicii de paza,si alte servicii sunt ch.administrative ?
daca cheltuielile de curierat sunt efectuate pentru a transmite declaratii la finante sunt administrative iar daca vindeti ceva si transmiteti bunurile prin curierat sunt de desfacere.
paza de asemenea depinde ce se pazeste. daca se pazeste birouri sunt cheltuieli administrative daca se pazeste hala sunt indirecte de productie.
scopul exemplelor de mai sus este acela de a arata ca suma cheltuielilor respective nu este integral incorporabila intr-o categorie sau alta. pentru usurinta calculelor se poate considera ca spre exeplu cheltuielile cu paza sunt administrative. daca se opteaza pentru un calcul detaliat se vor impartii aceste cheltuieli in administrative si/sau alte tipuri.
Depinde de decizia fiecaruia!:D
as avea o intrebare : la cheltuieli administrative, se poate baga si revizia de 10 ani la gaze naturale ? Adica pe scurt, sa se plateasca revizia la gaze pentru un bloc, din fondul de penalitati sau din fondul de reparatii ? Fondul de penalitati include plata cheltuielilor administrative si daca se poate baga aici ca cheltuiala administrativa, accea revizie de gaze. Este legal?
Dilema
Mariralu
Buna ziua ,
Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.