avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli administrative
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli administrative

cheltuieli administrative sunt -ch cu telefon , gaz, curent
-salariile personalului administrativ
-chiria pt sediu firmei
intrebarea mea ar fi -ch.cu servicii de curierat
-servicii de paza,si alte servicii sunt ch.administrative ?
Cel mai recent răspuns: ionelnedelcu , utilizator 00:49, 6 Ianuarie 2012
daca cheltuielile de curierat sunt efectuate pentru a transmite declaratii la finante sunt administrative iar daca vindeti ceva si transmiteti bunurile prin curierat sunt de desfacere.
paza de asemenea depinde ce se pazeste. daca se pazeste birouri sunt cheltuieli administrative daca se pazeste hala sunt indirecte de productie.
scopul exemplelor de mai sus este acela de a arata ca suma cheltuielilor respective nu este integral incorporabila intr-o categorie sau alta. pentru usurinta calculelor se poate considera ca spre exeplu cheltuielile cu paza sunt administrative. daca se opteaza pentru un calcul detaliat se vor impartii aceste cheltuieli in administrative si/sau alte tipuri.
Depinde de decizia fiecaruia!:D
as avea o intrebare : la cheltuieli administrative, se poate baga si revizia de 10 ani la gaze naturale ? Adica pe scurt, sa se plateasca revizia la gaze pentru un bloc, din fondul de penalitati sau din fondul de reparatii ? Fondul de penalitati include plata cheltuielilor administrative si daca se poate baga aici ca cheltuiala administrativa, accea revizie de gaze. Este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile ContSters115447 ContSters115447 Ce cheltuieli pot trece pe firma si cand trebuie sa le inregistrez pe registrul de casa sau chitantele le predau la sfarsit contabilei: -chelt.cu ... (vezi toată discuția)
Dilema Mariralu Mariralu Buna ziua , Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)
Schimbare contoare wireless, plata proprietar sau chirias ? ChSi ChSi Schimbare tipurilor de contoare, s-au schimbat in contoare wireless ce trimit indecsii direct la admin, plata lor a fost introdusa in suma de administrare, eu ... (vezi toată discuția)