In vederea renuntarii mele la litigiul de munca cu fostul angjator, mi se propune semnarea unei tranzactii, in care se specifica faptul ca eu renunt la dreptul la judecata si contestatie, iar angajatorul se obliga sa imi achite o suma in 5 zile lucratoare. Dar apoi, apare punctul 2 din contract, care spune ca in cazul in care nu-si indeplineste intocmai si la termen obligatia de plata, noi, partile, solicitam instantei sa pronunte o hotarare de expedient care sa contina prezenta tranzactie, prin care sa stinga litigiul . Aceasta clauza imi ridica suspiciuni, neintelegand daca asta este procedura sau daca nu cumva este numai o incercare din partea lor de a ma induce in eroare. Mie mi s-ar parea normal ca tranzactia sa nu fie valabila decat in conditiile in care fiecare parte isi respecta intocmai obligatiile si atat. In plus, as vrea sa stiu daca ei mai pot solicita in instanta alte pretentii din partea mea ( de ex. pretentii de cheltuieli de judecaa) si o sugestie despre cum sa sune aceasta clauza in contractul de tranzactie incheiat.
Daca in tranzactia fixata in fata judecatorului, se stipuleaza un termen de plata si cel ce si-a luat obligatia sa o plateasca nu o va plati, puteti pune in executare hotararea care are ca dispozitiv continutul tranzactiei. Solicitati totusi ajutorul unui avocat ca sa intocmeasca acea tranzactie
De ce sa va grabiti sa semnati tranzactia? Inteleg ca angajatorul se obliga sa plateasca o anumita suma de bani in termen de 5 zile de la data semnarii tranzatiei. Presupun ca angajatorul a invocat faptul ca nu are acea suma de bani la momentul semnarii tranzactiei, dar de ce nu asteptati 5 zile?
Daca urmatorul termen in instanta este inainte de expirarea celor 5 zile, solicitati instantei sa acorde un termen pentru solutionarea litigiului pe cale amiabila.
Parerea mea este ca in felul acesta scapati de alte dureri de cap.
Imi sugerati sa solicit ca plata sa se faca mai repede decat acel termen de 5 zile? Deoarece plata se face prin banca, nu stiu cum ar putea ajunge banii in momentul tranzactiei in posesia mea. Daca exista totusi, o alta posibilitate, va rog sa imi spuneti cum ar fi mai bine sa procedez.
Contractul de tranzactie
utc
am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)