avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului

sunt in concediu de crestere a copilului timp de 2 ani as vrea sa stiu daca ma pot trece la sotul la servici in intretinere.si daca eu stand acasa firma unde mai lucrez imi plateste c.a.s -ul?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:09, 3 Martie 2011
Nu va puteti trece la sotul dvs in intretinere , intrucat realizati venituri .. Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste persoane se asigura de la bugetul de stat.
1. Perioada in care sunteti in CCC este perioada asigurata la Pensie si Sanatate cu plata contributiei de la buget, deci nu este nevoie sa fiti coasigurata sotului.
2. Pe perioada CCC nu aveti voie sa obtineti venituri impozabile din salarii pentru ca vi se sisteaza indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casnica pe asigurarea sotului ContSters318961 ContSters318961 Buna ziua, Stau acasa,nu am lucrat niciodata,am 21 de ani si sunt insarcinata in 2 luni.Doresc sa va intreb daca pot trece pe asigurarea sotului?si daca,find ... (vezi toată discuția)
Coasigurare de sanatate in caz de sarcina si lauzie miruna82 miruna82 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata si intre timp am ramas insarcinata. Din luna august am intrat ... (vezi toată discuția)
Calitate de coasigurat rodica05 rodica05 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca persoanele aflate la intretinere (coasiguratii) au calitate de coasigurat si in perioada in care un angajat are ... (vezi toată discuția)