avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

As dori sa stiu la cate zile de concediu are dreptul un salariat care este incadrat cu 4 ore, la minim 21 de zile sau 21:2 zile - 10.5 zile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 3 Martie 2011
Are dreptul la 21 zile conform contract colectiv unic la nivel national
20 conform codului muncii
are dreptul la atatea zile de concediu de odihna, cate zile are si un angajat cu norma intreaga.
hazardous_9 a scris:

As dori sa stiu la cate zile de concediu are dreptul un salariat care este incadrat cu 4 ore, la minim 21 de zile sau 21:2 zile - 10.5 zile

Potrivit art.141 alin.1 C.mun., durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.

Art.103 alin.1 C.mun. prevede ca , salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.

Din coroborarea dispoziţiilor art. 103 alin.1 cu dispoziţiile art. 141 alin.1 din Codul muncii rezultă că, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial beneficiaza de un CO anual este de minim 20 de zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna Andreescu Nicoleta Andreescu Nicoleta Cum se acorda concediul de odihna pentru un contract individual de munca cu timp partial? (vezi toată discuția)
Zile concediu pentru jumatate norma ContSters290458 ContSters290458 Buna seara, sunt profesor cu norma intreaga, si informatician cu jumatate de norma.Intampin greutati la calculul zilelor de concediu odihna. De cate zile ... (vezi toată discuția)