avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata pensiei alimentare

sunt div din 2009 din iunie,am o fetita de 3 ani ex tot e obligat sa-mi dea o pensie alimentara de 150 lei din iunie si pana acum mia dat 1100lei mai are sa-mi dea 1600lei mi sa zis sa merg la politie sa depun o plangere tin sa zic ca sunt de la tara acum 2 luni am fost si mi sa zis ca trebuie sa merg la parchet chiar nu tine de competenta lor sau tre sa merg la parchet...si inca o intrebare ex sot nu a cerut in instanta drept la vizita acum daca ar fi sa vrea sa ia fata o zi sau doua sunt obligata sa o dau sau tine doar de mine...poate sa-mi faca ceva daca nu io dau la el o zi sau doua?va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: mariniucsimona , utilizator 15:42, 3 Martie 2011
in cazul in care nu vrea sa va achite retroactiv pensia alimentara(stabilita banuiesc printr-o sentinta), aveti intradevar la dispozitie posibilitatea sa depuneti o plangere penala impotriva ex sotului, avand ca baza legala art 305 alin c c pen.
in ce priveste a doua intrebare, nu ati precizat daca instanta a decis in ce priveste vizitarea minorului si in ce conditii.
Plangerea penala poate fi depusa si direct la politie, aceasta urmand sa inregistreze dosarul la Parchet.
Avand in vedere faptul ca nu s-a stabilit in instanta programul de vizitare, in acest moment fostul sot poate lua copilul numai cu acordul dvs. In cazul in care instanta stabileste un program de vizitare, acesta devine obligatoriu.
in instanta el nu a cerut program de vizitare iar in hotararea judecatoreasca nu scrie nimic de programul de vizitare scrie doar ca minora mi sa incredintat si el e obligat la o pensie alimentara de 150 lei atat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scoate din tara un minor daca sunt divortata? mariniucsimona mariniucsimona am o fetita de 3 ani si sunt divortata daca ar fi sa vreau sa o scot din tara trebuie neaparat acceptul ex sotului?tin sa precizez ca el la proces nu a cerut ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara mariniucsimona mariniucsimona sunt div din iunie 2009 ex sot e obligat sa-mi dea o pensie alimentara de 150ron pe luna el de atunci si pana acum mi-a dat doar 1100ron si mai are sa-mi dea ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii pensiei alimentare manyvip manyvip buna, ...sunt divortat de 5 ani , iar instanta civila mi-a dat in crestere si educare copilul rezultat din respectiva casatorie prin decizie judecatireasca ... (vezi toată discuția)