avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de proprietate pod bloc nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de proprietate pod bloc nou

Buna ziua.
Doresc sa achizitionez un apartament la ultimul etaj + podul aferent acestuia, intr-un bloc nou de inaltime P+4 + pod. Doresc sa transform podul in spatiu pentru locuit, 2 camere si o baie imediat ce intru in posesia apartamentului.
Blocul este momentan in constructie. Constructorul imi spune ca imi vinde apartamentul cu tot cu podul aferent suprafetei acestuia, desi suprafata podului nu apare nicaieri in contractul de vanzare-cumparare. Banuiesc ca podul apare ca fiind spatiu comun in acte, pentru ca ma asigura de faptul ca imi va lua declaratii de la ceilalti locatari de renuntare la spatiul din pod.
1. Aceste declaratii sunt indeajuns pentru a putea schimba podul in spatiu de louit si pentru a ma face pe mine proprietar pe suprafata de deasupra apartamentului?
2. Ce alte autorizatii ar trebui sa mai iau pentru a modifica destinatia podului si care sunt pasii ce ar trebui urmati?
3. Ce alte solutii exista, astfel incat sa nu mai fie necesar sa mai alerg eu dupa alte harti dat fiind faptul ca blocul este in constructie si poate ar exista si alte modalitati de ex de modificare a autorizatiei de construire, de mansardare a blocului etc
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexstan84 , utilizator 17:07, 5 Februarie 2014
Ca podul sa intre in proprietatea dv. trebuie sa-l cumparati de undeva. Nu sunt suficiente niste declaratii, ci proprietarii ceilalti trebuie sa va vanda o parte din cotele lor parti indivize. Atentie, mai bine intrebati la 10 notari pana sa acceptati o data!
IN aceeasi situatie sunt si eu. Observ ca nu s-a mai comentat pe acest topic. Poate totusi cineva, care bineinteles este cunoscator sa ne ajute cu noste informatii sigure?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare bloc partiala? cosflyymin cosflyymin Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj(7) al unui bloc nou (2009) si in ultima vreme datorita calitatii lucrarilor de constructie au aparut probleme destul de ... (vezi toată discuția)
Transformare pod in mansarda H.N. H.N. Buna ziua.Am achizitionat recent o mansarda la nivelul 3 al unui bloc nou de locuinte aflat actualmente la rosu .Deasupra mansardei se afla un pod care nu stiu ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)