avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare Bloc Partiala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare Bloc Partiala?

Buna ziua,

Locuiesc la ultimul etaj(7) al unui bloc nou (2009) si in ultima vreme datorita calitatii lucrarilor de constructie au aparut probleme destul de mari la acoperisul blocului.
Constructorul inca detine destul de multe apartamente nevandute in bloc, asa ca am incercat solutionarea problemei direct cu ei. Binenteles fara succes.
Mai nou, ma gandesc la ideea de a-mi face o mansarda deasupra apartamentului meu cu acces din interior, strict personal. Asa as rezolva si problema infiltratiilor de apa si as castiga si ceva spatiu locativ.
Va rog sa ma lamuriti dc ceea ce intentionez eu este posibil din punct de vedere legal si ce pasi ar trebuii urmati.
Mentionez ca suprafata blocului este mult mai mare, iar eu intentionez folosirea doar a suprafetei deasupra apartamentului meu.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:24, 27 August 2014
Ca sa construiti mansarda deasupra apartamentului dv. trebuie sa cumparati acea suprafata de la ceilalti proprietari, inclusiv de la dezvoltator.
Terasa este proprietate comuna cu caracter indivizibil fortat si perpetuu.
Cititi si topicul din sectiunea noastra:
www.avocatnet.ro/content/for...
Acoperisul este parte comuna
Utilizarea partii comune exclusiv de catre un proprietar poate fi realizata numai cu respectarea dispozitiilor in vigoare,care in cazul descris de dv este greu ca veti obtine acordul tuturor proprietarilor respectiv si al constructorului
Legal nu se aproba executarea partiala de mansardare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, fostul proprietar al apartamentului pe care l-am ... maximo2013 maximo2013 Bună ziua, Fostul proprietar al apartamentului pe care l-am cumpărat a realizat o structura pe terasa blocului-tip acoperiș. In momentul tranzacției ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon sorellina sorellina Buna ziua, Am o intrebare: Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor ... (vezi toată discuția)