avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna dosar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna dosar

Am avut un accident in data de 15.ian.2011;
A iesit in fata mea o masina din partea stanga, soferul masinii respective avand indicatorul STOP, el neacordand prioritate;
Am evitat masina respectiva, si am tras dreapta si am intrat intr-un stalp de Romtelecom;
Soferul masinii respective si-a recunoscut vina, am sunat la 112, a venit politia, s-a intocmit proces verbal, soferul respectiv ne-a dat asigurarea RCA;
Am depus dosarul la asigurator, nu stiu daca am voie sa pronunt firma?, urmand ca in termen de 3 saptamani sa primesc raspuns negativ, cum ca firma de asigurator nu despagubeste;
Am depus plangere si la CSA, si de acolo mi-a fost dosarul respins, tot cu raspuns negativ
As vrea sa-mi dati Dv o solutie, daca exista?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:24, 8 Martie 2011
Discutabil. In ceea ce priveste practica aceasta a concilierii, instnatele (cel putin cele din raza curtii de apel oradea) considera cererea de deschidere a dosarului de dauna ca fiind o cerere in sensul dispozitiilor art. 720 ind 1. Oricum după principiul mai bine mai mult decat mai putin faceti si o conciliere.
Singura solutie in acest caz este chemarea in instanta
Accidentul dv. se numeste "accident fara contact material" intre doua vehicule si pt. acest tip de accident majoritatea societatilor de asigurare refuza plata din prima.
Solutia este numai instanta.
Sint curios sa stiu daca stilpul Romtelecom a fost inlocuit (reparat) pe polita vinovatului sau a dv. Daca au platit stilpul atunci trebuie sa va plateasca si dv. reparatia.
PV-ul de la Politie este valabil si ei nu il pot anula decit in instanta.
Multumesc ptr. informatii, si as vrea sa va raspund la ultimul mesaj
Cand s-a intamplat accidentul, in ziua respectiva s-a si reparat stalpul Romtelecom, adica a venit interventia de la Romtelecom, s-a pus stalpul inapoi, si doar s-a intarit respectivul stalp.
Dupa ce mi s-a respins dosarul de la asigurator (S.C.CARPATICA), am sunat si am fost la Romtelecom , dar cei de acolo nu au vrut sa-mi dea nici o informatie despre acest caz, cu toate ca i-am spus ca si noi suntem implaicati in acest accident.
Multumesc si astept raspuns!
katicabogar a scris:

Multumesc ptr. informatii, si as vrea sa va raspund la ultimul mesaj
Cand s-a intamplat accidentul, in ziua respectiva s-a si reparat stalpul Romtelecom, adica a venit interventia de la Romtelecom, s-a pus stalpul inapoi, si doar s-a intarit respectivul stalp.
Dupa ce mi s-a respins dosarul de la asigurator (S.C.CARPATICA), am sunat si am fost la Romtelecom , dar cei de acolo nu au vrut sa-mi dea nici o informatie despre acest caz, cu toate ca i-am spus ca si noi suntem implaicati in acest accident.
Multumesc si astept raspuns!

Alte discuții în legătură

Accident circulatie anamariacelik anamariacelik intr-un accident de circulatie ( un caine a aparut in fata masinii ,soferul tanar-si ca varsta si putin de cand a dobandit permisul,cca 1 an),soferul de emotii ... (vezi toată discuția)
Se despagubeste pe rca??? fbaflorin fbaflorin Buna ziua.....am avut un accident stupid....nu conteaza cum .....ideea e ca m-am izbit de un stalp de iluminat public de care erau prinse niste fire de ... (vezi toată discuția)
Solicitare c/val reparatie efectuata pe rca de la asigurat de catre asigurator fica fica In data de 20.06.2007 a avut loc un accident de circulatie intre 2 autoturisme , ambele suferind avarii. In acest eveniment a fost implicat soferul A si ... (vezi toată discuția)