avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

am si eu o nelamurie...intr-un proces de divort,daca la primul termen paratul lipseste,ce se intampla?si in cat timp se declara divortul?pensia pt minor este deja stabilita.multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:55, 3 Martie 2011
procesul se poate finaliza in cateva luni de zile si in lipsa paratului daca este indeplinita procedura de citare cu acesta.
Daca se prezinta la termen totul se incheie repede, dar daca nu procesul se intinde pe vreo 5- 6 luni.
MESAJ REEDITAT
@ zumy

Data post: Joi, 3 Martie 2011, 18:26
Forum Dreptul familiei sau probleme juridice de familie Subiect buna (mergi la mesaj)

ma lamureste cineva intr-o intrebare,va rog?daca la procesul de divort,la primul termen,parata nu se prezinta,ce se intampla?si in cat timp se termina cu divortul?mentionez ca pensia pt intretinere minor se plateste deja de catre reclamant.multmesc

:offtopic: Interventie moderator
nu mai deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect ... In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Presupun ca dvs. sunteti mama, ca minorul este la dvs.si ca dvs. solicitati incredintarea minorului.
Daca la primul termen de judecata procedura de citare cu paratul este legal indeplinita se poate proceda la propunerea de probatorii necesare dovedirii actiunii, absenta acestuia nefiind un motiv de amanare al procesului.
Este necesara efectuarea anchetei sociale la domiciliul dvs. si ascultarea minorului/minorilor daca acestia au peste 10 ani.
Este necesar de asemenea sa depuneti la dosar hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului/minorilor dupa caz, legalizata, pentru ca instanta sa mentina prin hotararea de divort, pensia stabilita din hotararea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine divortul cat mai repede? O_carin O_carin buna , sunt casatorita de 7 ani. am un copil cu sotul meu dar nu stam impreuna de aproape 5 ani copilul l-am crescut singura la parinti mei, ne-am despartit ... (vezi toată discuția)
Nemultumire fata de cuantumul pensiei de intretinere stabilite prin hotararea de div lili5 lili5 ce pot sa fac avand in vedere ca sentinta inca nu este definitiva? De asemenea nu sunt multumita ca nu i s-a impus sa plateasca retroactiv pensia adica de la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei mariazet46 mariazet46 buna seara Intr un proces de recunoastere a paternitatii /declinare ,minorul a fost recunoscut de tata,i s-a stabilit pensie alimentara si obligativitatea de ... (vezi toată discuția)