avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte din actiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte din actiuni

Buna seara. As dori sa ma ajutati intr-o problema. . Tatal meu a divortat de mama mea, s-a recasatorit dar cu noua sotie nu au avut copii.De curand a decedat si la moartea lui a lasat un numar de actiuni la un fond de investitii Deci, sunt 2 parti care vin la mostenire, fiul din prima casatorie si actuala sotie. Intrebarea este, care este cota parte a fiecaruia din aceste actiuni?
Si mai am o intrebare, si sper sa nu supar pe nimeni, e posibil sa mi se spuna in ce legi e stabilit modul in care se stabilesc aceste cote parti?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:06, 5 Martie 2011
depinde de momentul in care au fost achizitionate respectivele actiuni.fiti mai explicit
daca avea actiunile dinainte de a doua casatorie atunci dvs aveti dreptul la 3/4 si sotia dansului la 1/4.
Deci, actiunile au fost cumparate in timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie si sunt numai pe numele tatalui.

Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
petrescuemil2011, utilizator
Sotia 1/4, dv, ca fiu 3/4.
elga50 a scris:

Sotia 1/4, dv, ca fiu 3/4.

Asadar, sotia o patrime si fiul 3 patrimi? Nu e... jumi juma? :hm:

Alte discuții în legătură

succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)
Succesiune vittorio1 vittorio1 Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)
Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia ... filipconstantin filipconstantin Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia a primit 63% iar eu 37% din singurul bun un apartament) acum singurul frate al tatalui vrea sa ... (vezi toată discuția)