avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract v-c fara plata efectiva cu numerar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract v-c fara plata efectiva cu numerar

buna seara.problema mea este urmatoarea:eu locuiesc cu tatal meu care este grav bolnav dar are discernamant,merge...face totul de unul singur..deocamdata.tatal meu este divortat de mama mea de 14 ani.mai am un frate care ne-a facut multe probleme iar acum a plecat de acasa si nu mai stim nimic de el.
am decis impreuna cu tatal meu sa facem un contract de vanzare cumparare pe numele meu dar fara sa-i dau nici un ban,doar fictiv sa trcem pe hartie la notar o suma.
intrebarile mele sunt:
- putem face acest "aranjament"?
- dupa decesul tatalui meu ,fratele sau mama pot contesta acest contract;ei stiind ca eu nu aveam cum sa platesc acea suma?
Ne-am gandit si la contract de vc cu uzufruct dar am inteles ca poate fi atacat si nu voi putea vinde apartamentul.De asemenea eu am luat in calcul si succesiunea dar cum fratele meu si-a pierdut toate actele;mama mea spera sa se intoarca in acest apartament prin intermediul fratelui-- va trebui sa fiu legata de el iar tatal meu nu vrea ca acesta sa primeasca nimic de pe urma lui.
Mai exista si alte posibilitati de contract prin care sa ma asigur ca fratele meu nu ma va putea contesta si mai ales sa pot vinde apartamentul??
Prin hotarare judecatoreasca mama a fost despagubita la acea vreme chiar daca ea declara ca au facut totul impreuna pana la acea data si nu voi putea vinde fara acordul ei fiind trecuta in contractul de cumparare.
Mentionez ca eu locuiesc cu sotul in alta localitate si nu am de ce sa-l pastrez.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:52, 3 Martie 2011
Hotararea judecatoreasca pe care a fost "despagubita" cum spunea la inceput inseamna atunci ce a facut partaj, ok. Atunci mergeti cu partajul la oficiu de cadastru si inregistrati hotararea. Nu aveti nevoi de altceva.
De alta parte decat eu am inteleg dv s-a deplazat in apartamentul tatalui, pentru a le ingriji renuntand deocamdata la propria. Si vrea sa o vind pentru a le ingriji in continuare, la casa dv. Dpv moral e corect daca e asa. Cu tot ca efectele legale ale un contract de vanzare cumparare in fata celalt mostenitor sunt atacabile asa cum am spus in primul meu raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Succesiune anna0307 anna0307 Am si eu nevoie de un raspuns.Tatal meu a decedat in urma cu 5 ani iar noi nu am facut succesiunea iar acum ne-am hotarat sa o facem si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)