avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acord vecini
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acord vecini

Buna ziua,

Mai este nevoie de acordul vecinilor daca se subinchiriaza un spatiu, avand la baza un contract de inchiriere pt suprafete cu alta destinatie decat aceea de locuinta?
Cel mai recent răspuns: ContSters58837 , utilizator 00:02, 25 Mai 2008
Daca este pentru sediu de societate (de orice fel este ea), PFA, AF etc., obligatoriu - formularul se ia de la Camera de Comert. Logic, ar trebui acordul vecinilor si pentru orice alt fel de subinchiriere, daca are alta destinatie decit cea de locuinta (cabinet medical, magazin ... - tot societati sint si ele), mai ales daca locuinta este de bloc si vecinii pot fi deranjati de activitatea respectiva.
Dar poate iti raspunde un avocat, ar trebui sa stie mai bine.
Da, atat acordul asociatiei de proprietari cat si avizul vecinilor este necesar la Registrul comertului indiferent
de tipul contractului detinut pt spatiu.
Ideea de baza de la care se pleaca este ca acest acord este nominal.
Ex: firma x detine spatiul cu contract de inchiriere si desfasoara o anumita activitate.
Mai apoi subinchiriaza spatiul firmei Y care desfasoara un alt obiect de activitate sau chiar acelasi.
Acordul initial pt firma x nu este valabil la Registrul comertului si pt firma Y.
Formularul se gaseste pe siteul onrc.ro.
Este necesar atat acordul asociatiei de proprietari, cat si acordul vecinilor de deasupra, de dedesupt, stanga si dreapta apartamentului in care veti stabili sediul, daca acesta se afla in bloc.
Daca este la casa, nu mai este necesar acordul vecinilor, decat daca sunt mai multe familii care locuiesc in aceeasi casa sau mai multe societati care isi desfasoara activitatea acolo.
Multumesc pentru raspunsuri!
Da, din pacate acest acord este inca cerut si sunt putine sanse sa il obtineti de la vecinii obtuzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnfiintare punct de lucru marianasandu2000 marianasandu2000 o societate comerciala \\"X\\" are in comodat un apartament pe care urmeaza sa-l renoveze si sa-l inchirieze catre o alta persoana juridica \\"Y\\". In ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit subinchiriere silv silv Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)