avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil cu autism
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil cu autism

Buna seara!Copilul unei prietene a fost diagnosticat la 2 ani si 2 luni cu autism.Prietena mea incepuse serviciul dar apoi a reluat concediul pt crestere copil pana la varsta de 3 ani ai copilului.Dupa ce copilul implineste 3 ani prietena mea treuie sa se intoarca la serviciu,dar situatia copilului nu ii permite deoarece acesta este dependent de ea.Pana acum ceva timp mamele copiilor cu astfel de probleme erau angajate de adm.locala ca intretinatori sau ceva de genul asta,acum nu se mai intampla asta ci va primi copilul o indemnizatie.Din cate am inteles dosarul va fi pe numele mamei.In aceste conditii mama isi poate baga somaj?Sau care sunt drepturile lor?
Legea 448/2006 este inca in vigoare si daca nu se mai angajeaza asistentii personali se plateste, in schimb, indemnizatia pentru persoana cu handicap, in valoare de 510 Ron lunar. Dosarul se depune la primarie, cu acceptul directiei judetene de protectie a persoanelor cu handicap.
Intrebarea este urmatoarea:mama isi poate baga somaj?in cazul in care indemnizatia de 500lei vine pe numele ei?????M-ar interesa si pe mine un raspun,,daca stie cineva..multumesc

Da asta er fi rezumatul postarii mele:mama isi poate baga somaj??????????
Va rugam sa ne raspundeti!
Azi m-am decumentat si eu, si am aflat ca, se poate intra in somaj in maxim 10 zile dupa ce copilul inplineste 3 ani,mama poate sa opteze si ptr indemnizatie,dar trebuie sa vorbeasca cu cei de la protectia copilului ptr indemnizatie, iar ptr somaj cu angajatorul,adica cu ai unde a fost angajata inainte de a naste,,ca ei trebuie sa o trimita in somaj cum ca nu mai sant locuri,,,darrrr nici asta nu este sigur,am inteles ca angajatorul nu il poate concedia pe angajat doar dupa cateva luni,dupa revenirea lui|EI<la munca>(depinde de angajator)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
sara_moni, utilizator
Indemnizatia vine pe numele copilului. Angajatorul te poate concedia si a doua zi dupa intoarcerea din CIC daca societatea se reorganizeaza. (caz in care se intra in somaj). Atentie, daca angajatorul va propune sa incheiati raportul de munca pe cale amiabila, in baza art. 55 lit. b din Codul Munci, nu veti primi somaj, si nici daca va dati demisia. Doar daca sunteti concediata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere - asistent persoana cu handicap grav mihail70 mihail70 Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma ... (vezi toată discuția)
Ccc suspendat fara plata Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmatoarea:mama a beneficiat de CCC , tata a beneficiat si el de luna lui. Tata sa reîntors la munca cu 60 de zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator - intoarcere din concediu de crestere copil nicebebe nicebebe Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine. Sunt in concediu de crestere copil din martie 2009. De cam 6 luni sunt presata in continuu de ... (vezi toată discuția)