1) Am o nelamurire, care este diferenta intre transportul de marfuri si distributia de marfuri (eventual paragrafe din legi daca exista) ?
2)Am (sau nu ) obligatia de a avea autorizare sanitar veterinara pentru a transporta conserve din carne(conserva este in tabla) ambalate in cutii de carton care sint puse pe palet infoliat ?
Va multumesc pentru amabilitate
transportu de marfuri se rezuma la a transporta o cantitate mare de marfa la un depozit; de obicei cu masini de tonaj mare; distributia de marfa are in vedere o cantitate mai mica distribuita in diferite puncte comerciale(magazine de mici dimensiuni) sau lanturi de magazie(metro carefour bila etc) intr-un judet sau intr-o regiune(ex. sc M srl transprta marfa la botosani la firma sc C srl. firma sc C srl distribuie marfa pe raza judetului botosani
cu privire la a doua problema iti trebuie un document de la dsv precum ca firma(si masina cred) este autorizata sa transporte produse alimentare indiferent daca sunt conserve borcane; indiferent daca este sau nu paletizata indiferent de originea produsului fie el de origine animala sau vegetala. mergi la dsv si intreaba