avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier personal - achizitii publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier personal - achizitii publice

consilierul personal al primaului are dispozitie cu atributii de achizitii publice,dar seful vrea sa renunte la functia de consilier personal, sa modifica organigrama si apoi sa infiintam postul de inspector debutant pe achizitii publice care va fi ocupat de consilierul personal , dar nu stiu daca o sa ne vizeze anfp , nu se nva modifica nr. de angajati, a mai intocmit cineva asemenea documentatie , ce sfat puteti da ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 09:42, 4 Martie 2011
o functie publica nou infiintata devine vacanta si intra sub incidenta OU34/2009 de a nu putea fi ocupata decat dupa vacantarea a 7 posturi si bineinteles nu se ocupa decat prin concurs indiferent daca este functie publica sau personal contractual
Consilierul personal in calitate de angajat al primarului nu poate fi mutat pe functia publica nou infiintata chiar daca in final ANFP da aviz pentru infiintarea functiei publice. Daca se intampla asa cum doriti sa procedati, Consilierul personal are toate sansele sa ramana fara serviciu. La actul administrativ de numire al consilierului personal de la data angajarii s-a intocmit obligatoriu si Fisa postului prin care s-au stabilit atributiile clare ale acestuia. Cum a trecut de Institutia Prefectului aceasta dispozitie?. Sa inteleg ca in acel act nu era stipulat ca se ocupa cu achizitiile publice din institutie, iar la dosarul personal existent in cadrul institutiei exista o modificare a fisei postului. In cadrul institutiei dvs. exista infiintat compartimentul Achizitii publice? Aveti mare grija pentru ca este ilegal cum a-ti procedat. In cazul unei sesizari al unor terte persoane la institutiile abilitate or sa fie mari probleme si pentru primar si cu atat mai rau pentru consilierul personal care a intocmit si semnat acte care nu intrau in atributiile sale. Dispozitia primarului este ilegala, iar daca nu exista este cu atat mai rau . O sa spuneti ca s-a intocmit CIM pe perioada determinata( pe durata mandatului primarului). Chiar si asa daca in fisa postului au fost trecute atributii pentru achizitii publice tot ilegal este. Achizitiile publice intra clar sub incidenta art. 2 alin.(3) din Statutul Functionarilor Publici. De ce doriti transformarea in functiei publice din clasa I gradul profesional debutant, cumva consilierul primarului nu are vechime in specializare. Va sfatui ca acea doamna consilier sa renunte cat mai curand posibil in a mai semna acte pe achizitii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare unui post de functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua, Sunt angajat la primarie in compartimentul investitii si proiecte europene, iar incadrarea mea este ca personal contractual (studii medii), desi am ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare a unui compartiment janina drula janina drula o primarie doreste infiintarea unui compartiment de achizitii publice deoarece asa prevede legea.In cadrul acestui compartiment functioneaza o singura persoana ... (vezi toată discuția)
Functie de conducere- reorganizare institutie andre_1996 andre_1996 In anul 2008 am ocupat prin concurs functia publica de conducere de director executiv. In septembrie 2008 noul primar ales a propus spre avizare la ANFP o noua ... (vezi toată discuția)