avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in weekend

Buna ziua,
Sunt angajata la o societate,mai exact supermarket si lucrez si in weekend ,respectiv 5 zile/sapt.Recent m-am imbolnavit si am dus concediu medical ,care era valabil si sambata,duminica.Nu m-a avertizat nimeni ca nu e platit concediul medical in weekend ,iar acum am de recuperat acele 2 zile.Imi puteti spune va rog baza legala aferenta acestui caz?De ce nu pot beneficia de concediu medical in weekend,daca pentru mine aceste 2 zile au fost lucratoare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cvv1974 , utilizator 09:50, 4 Martie 2011
Interesanta situatie interesanta intrebare !!
Daca este sa o luam logic ar fi sa nu se plateasca un concediu medical in zilele de sambata si duminica.
Mai logic mi se pare sa nu se recupereze zilele de concediu medical.
In concluzie, ar fi normal ca sa vi se plateasca si sambata si duminica deoarece aceste zile, pentru dumneavoastra, sunt zile normale de lucru.
Atentie este doar o parere!!:(
asa zisele zile lucratoare sunt de luni pana vineri,lunar ,legal,un salariat poate efectua,ca si norma de munca 8ore inmultite cu nr. de zile lucratoarealare/luna respectiva ,de aceea zilele de sambata si duminica+sarbatorile legale sunt platite cu un spor aferent sau cu zile libere ,platite,in cursul saptamanii...cautati in codul muncii(vechi) inca in vigoare ....si va puteti calcula singura cate zile(ore) ati lucrat ,cate zile libere sau de concediu ati avut si va rezulta daca va trebui sa mai lucrati sau sa va luati liber.....patronii pot spune ce vor dar exista o legislatie a muncii care deocamdata ne apara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele de weekend sunt platite sau nu? necro30lc necro30lc buna ziua..as dori sa va cer sfatul intr-o anumita problema.lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras din Romania..si conform planificarii mi s-a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in weekend agentuoo7 agentuoo7 Buna ziua, ma numesc Vlad Nicolae. Lucrez intr-o companie multi-nationala care-si desfasoara activitatea 7 din 7. De curand am avut un concediu medical 3 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ana_strengaritza ana_strengaritza am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)