avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare drepturi banesti pensie grupa II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare drepturi banesti pensie grupa II

Buna ziua
Mama mea a fost pensionata pe caz de boala in 1987 iar in 1990 aceasta pensie s-a transfomat in pensie la limita de virsta. Este nascuta in august 1935 si avea in 1990 o vechime neintrerupta in munca de 30 de ani . In cartea de munca este specificat faptul ca intre anii 1967 si 1987 a fost incadrata in grupa II de munca.
La recalcularea din acest an nu a primit nici o diferenta la pensie, iar de la casa de pensii i s-a spus ca nu are acest drept.
Este corect acest raspuns sau trebuie sa facem alte demersuri?
Va multumesc pentru eventuale lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Ynnutza , utilizator 15:07, 9 Martie 2011
Ynnutza a scris:
La recalcularea din acest an nu a primit nici o diferenta la pensie, iar de la casa de pensii i s-a spus ca nu are acest drept.

Spuneti-ne si noua cum a motivat casa de pensii raspunsul si care este stagiul complet de cotizare din ultima decizie de pensie emisa conform OUG nr. 4/2005 (il gasiti in buletinul de calcul aferent deciziei).
De la casa de pensii a primit raspunsul ca nu este in evidenta ca a lucrat in grupa II si sa aduca adeverinta de la locul de munca (desi in cartea de munca este evidentiat acest lucru), iar stagiul complet de cotizare cof. OUG 4/2005 este 25 de ani.
Inseamna ca mama dvs. n-a primit deloc punctaj suplimentar pana acum. Ar fi trebuit sa primeasca, conform OUG nr. 100/2008. Conform art. 169 din Legea nr. 263/2010, acum s-au platit niste diferente de punctaj. Daca n-a primit punctaj conform OUG nr. 100/2008, n-are cum sa primeasca diferenta.

Rezolvati problema cu grupa de munca. Ar trebui sa-i intrebati pe cei de la pensii, in scris, de ce nu au valorificat niciodata perioada lucrata in grupa de munca (cred ca este o eroare de redactare in mesajul dvs. initial, eu stiu ca in grupe de munca s-a lucrat din 1969).
Multumesc pentru informatiile pe care mi le-ati trimis, intr-adevar nu a primit punctaj suplimentar pina acum, am fost la unitatea la care a lucrat si de unde s-a si pensionat, am primit adeverinta cu anii in care a fost incadrata in grupa II de munca (erau oricum trecuti si in carnetul de munca), adeverinta pe care am depus-o la casa de pensii. Sper sa nu fie depasit termenul de depunere al acestei adeverinte, de la Registratura bineinteles ca nu am primit vreo lamurire in acest sens. Va multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de munca adela65 adela65 Buna ziua, Mama mea a lucrat intr-o intreprindere chimica, beneficiind de grupa a IIa de munca. In 1987 a fost pensionata de boala , in 1992 a trecut la ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca cristi86 cristi86 Daca tatal meu a iesit la pensie un noiembrie 2010 avand 29 de ani lucrati in grupa I de munca,cum pot stii daca a beneficiat de punctaj suplimentar,precizez ... (vezi toată discuția)
Care pensionari beneficiaza de oug 100/2008? marii_48 marii_48 Buna ziua domnilor moderatori si domnilor consultanti! Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie urgent! Sunt pensionar din august 2002 , am ... (vezi toată discuția)