avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acordarea daunelor morale urmasilor in urma unui deces ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acordarea daunelor morale urmasilor in urma unui deces in accident de munca mortal

In urma cu aprox. 6 ani(23.04.2005) sotul meu a decedat in urma unui accident de munca in cadrul OMV Petrom S.A. Cu greu am reusit sa scot dosarul de la parchet dupa 2 ani de zile de la deces, pentru ca acesta sa urmeze cursul firesc in instanta. Ajuns la instanta de fond, aceasta, desi sunt dovezi clare de nevinovatie a sotului meu, decedatul, a retinut culpa comuna a acestuia, daunele morale acordate fiind foarte mici (50000 ron pentru sotie si fiica minora atunci la varsta de 1 an si 3 luni). Instanta de fond a mai acordat, la cererea mea, si o prestatie lunara catre minora in valoare de 120 ron(dupa parerea mea o suma enorm de mica tinand cont de necesitatile unui copil), pensia de urmas fiind la acea vreme in cuantum de 130 ron. In urma apelului, desi o noua expertiza a confirmat nevinovatia sotului meu, instanta de apel nu a schimbat nimic in solutia data, adaugand decat faptul ca prestatia va trebui acordata de la data decesului. La acea interventie fusese desemnat un sef de lucrare (inginer de meserie si avand functie adjunct sef sectie interventie).
Inculpatii au fost condamnati la 6 luni cu suspendare.
Desi expertizele efectuate si materialul existent la dosar dovedesc in mare masura nevinovatia sotului meu nu s-a tinut cont de acesta. In cazul in care si instanta de recurs respinge recursul formulat in urma hotararilor date de instantele defond si apel ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
- POT RIDICA DAUNELE MORALE SI PRESTATIA STABILITA SAU SA LE REFUZ . Ar afecta in vreun fel o noua redeschidere a dosarului ridicarea acestora?
Care sunt urmatorii pasi de urmat in conditiile in care societatea si inculpatii nu au acordat familiei niciun sprijin real, decat ajutorul de deces conform CCM la nivel de societate.
Nu s-a tinut cont de prejudiciul adus familiei mele, nici pe termen scurt dar mai ales pe termen lung, atat financiar cat si afectiv.
Socanta a fost pentru mine motivatia instantei de fond la acordarea daunelor morale - O IMBOGATIRE NEJUSTIFICATA DE PE URMA DECESULUI SOTULUI.
Dumneavoastra cum vi se pare aceasta motivare a instantei ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ANA - GABRIELA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:03, 4 Martie 2011
:offtopic: Interventie moderator: nu mai deschideti alte topicuri cu aceeasi problema. Multumesc!

ANA - GABRIELA a scris:

Revin cu o alta problema legata de dosarul cu accidentul de munca mortal al sotului meu.
Dupa cum era poate de asteptat din partea mea, vis-a-vis de reactia avuta de catre presedinta completului de judecata a recursului, instanta a respins recursul partilor civile (sotie si fiica minora), obligandu-ne la plata unor cheltuieli catre stat.

Poate fi bligat un minor care nu este prestator de venituri- singurul venit fiind pensia de urmas si alocatia de stat pentru copii- sa plateasca aceste cheltuieli?

Nu pot intelege modul de gandire al acestor oameni aflati in slujba cetateanului si platiti din banii contribuabilului. De ce mai exista oare justitie?

Cui sa ma adresez in aceasta situatie, instanta de recurs fiind ultima instanta careia m-am putut adresa cu acest dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive recurs iccj dumitru2000 dumitru2000 X conductor de locomotiva este condamnat de Curtea de apel (dupa ce fusese achitat la tribunal) ptr. ucidere din culpa la doi ani cu suspendare si daune ... (vezi toată discuția)
Notificare de la o firma de recuperari monitza01 monitza01 Astazi am primit o notificare care ne-a lasat cu gura cascata: sotul meu este anuntat ca \"in baza deciziei 799/5/7 /2010 suntem rugati sa restituim de urgenta ... (vezi toată discuția)
Art. 178, alin. 3 cod penal, daune morale Eva Fekete Eva Fekete Speța este următoarea: Trei persoane venite de la un chef, se reîntorc la local cu auto deoarece unul din ei și-a uitat portmoneul acolo. În ... (vezi toată discuția)