avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune civila - drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune civila - drept de mostenire

S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii nr. 18, pe numele bunicii mele
Bunica a avut 7 copii.
Mama mea - Ana - a ingrijit-o 5 ani (de la moartea sotului pana a murit si ea) si apoi a inmormantat-o pe sora ei - Maria - pe propria ei cheltuiala. Acesta sora nu are mostenitor si era f bolnava, atat fizic cat si psihic (de regula se comporta ca un copil de 10, 11 ani, dar uneori si in special cand era imbracata - ca un copil de 3 - 5 luni).Din acest motiv nu a facut acte de mostenire pe perioada cat aceasta a fost in viata (de frica ca nici un notar nu ar fi legalizat actul si de frica ca oricum acesta poate fi contestat de frati)
Intrebare:
Mama mea -Ana - poate solicita in instanta ca partea ei de mostenire dupa sora ei - Maria -sa i se atribuie ei? Are martori si dovezi ca a fost ingrijita si ca a suportat toate cheltuielile de inmormantare.Sunt sanse de castig al procesului?
Pe cale amiabila acestea nu au fost de acord.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: utilizator_86 , utilizator 11:47, 4 Martie 2011
Nu am inteles a cui sora e Maria a mamei sau a bunicii tale. Oricum, in ambele cazuri, daca Maria nu avea alti mostenitori, mostenirea se va imparti in mod egal intre mama ta si ceilalti frati ai ei.
Dar, nu se imparte numai activul succesoral, ci si pasivul. Deci daca mama ta a suportat toate cheltuielile, poate face o actiune impotriva fratilor ei, sa se imparta in mod egal si cheltuielile efectuate. Deci se imparte atat mostenirea cat si cheltuielile intre mama dvs si fratii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere pentru sucesiune. cosmd cosmd Mama a decedat acum 2 saptamani si exista neintelegere pentru sucesiunea apartamentului de patru camere care este trecut pe numele ei. Mama a spus ca acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire, impartire justa dan_plescan dan_plescan Suntem 3 frati. Parintii tatalui nostru (bunicii nostri) au in propietate o vila pe teren intravilan de 6000m + 30000m in extravilan (care de moment exista ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mostenire iuliacapsuna iuliacapsuna Tatal meu a decedat in 2009 iar bunicul meu in 2011(tatal tatalui meu).Singurul mostenitor sunt eu.Ca sa pot intra in posesia mostenirii de la bunicul meu ... (vezi toată discuția)