avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Agricultor cu probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Agricultor cu probleme

Am cumparat o combina agricola"pe persoana fizica", deci nu PFA. Cum pot acum presta servicii la o SC (treierat de grau), in asa fel incat Sc sa se poata scadea in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: vandyk , utilizator 22:48, 29 Mai 2008
vandyk a scris:

Am cumparat o combina agricola"pe persoana fizica", deci nu PFA. Cum pot acum presta servicii la o SC (treierat de grau), in asa fel incat Sc sa se poata scadea in contabilitate?

Nu se poate cu contract de prestari servicii, trebuie sa va declarati la AFP ca PFA.
vandyk a scris:

M-am decis sa-mi fac un PFA, iar cineva mi-a zis ca sunt doua variante de impozitare: impozit pe venit, sau cota unica de impozitare. Daca aleg cota unica, mai trebuie sa declar venituri daca acestea depasesc o anumita suma, sau ramane doar cota unica si atat?

Este norma de venit si impozitzrea in sistem real cu cota unica 16%. Este cam acelasi lucru. Norma de venit se stabileste anual si in functie de zona, fara obligativitatea de a tine evidenta contabila in partida simpla.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2008
ContSters42967, utilizator
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am citit codul fiscal, am mai citit pe alte forumuri si m-am cam lamurit cum e cu PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri pfa notar lylyan lylyan Buna un birou notarial - pfa - activitate independenta, cu decl 200 si 220 depusa se incadreaza in aceasta ordonanta nou aparuta? se modifica ceva la ... (vezi toată discuția)
Administrator srl si pfa xeonet xeonet Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs cu privire la urmatoarea situatie: Eu am un SRL unde sunt Administrator Unic. As dori sa fac un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii - cota impozitare 10% si 16% Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, daca se mai pot incheia contracte de prestari servicii intre o societate comerciala si o persoana fizica, avand ca ... (vezi toată discuția)