avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract prestari servicii - cota impozitare 10% si 16%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract prestari servicii - cota impozitare 10% si 16%

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, daca se mai pot incheia contracte de prestari servicii intre o societate comerciala si o persoana fizica, avand ca obiect realizarea serviciilor şi activităţilor didactice-partea practică în cadrul programelor de formare profesională şi alte tipuri de cursuri,respectiv pentru cursul de Sudor ?
In cuprinsul acestui contract se mentioneaza o cota de impozitare reţinută de către Beneficiar la calculul venitului de 10% si o cota de impozitare de 16%..
As dori sa stiu care este diferenta dintre cele doua cote de impozitare...si daca se aplica acest tip de contracte si intre un PFA si o persoana fizica.
Totodata, as dori sa stiu daca cota aceea de impozitare poate fi aleasa de catre parti...
Mentionez ca exista o declaratie in cuprinsul careia se regaseste urmatoarea prevedere:
"Tariful pe zi de curs este tarif brut, din care TRR va reţine şi va vira impozitele şi taxele în vigoare la momentul prestării serviciului. Cota de impozitare reţinută de către Beneficiar la calculul venitului va fi: Cota de impozitare 10% sau Cota de impozitare 16%" , dintre care beneficiarul trebuie sa aleaga.

Multumesc!
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii Radu Aura Radu Aura In cursul anului 2011, timp de 6 luni am avut 2 persoane cu care societatea a incheiat contracte de prestari servicii, carora societatea le-a retinut si virat ... (vezi toată discuția)
Conventie civila mpetra mpetra Am incheiat un contract civil cu o persoana si i-am virat un impozit de 16 %. Dar am auzit de la alte persoane ca ar fi trebuit sa virez doar 10 %... Cum ... (vezi toată discuția)
Intrebare cris2279 cris2279 Buna ziua, O persoana fizica ofera servicii (cursuri de limbi straine) unei firme A; persoana respectiva nu vrea sa se complice cu un eventual PFA (din cauza ... (vezi toată discuția)