avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drep la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drep la mostenire

Mesaj:As dori sa stiu daca, in speta despre care va voi scrie, am toate actele si, mai ales, sanse de castig. Sotul meu nu mai este si vreau sa castig, in instanta, o palma de pamant pentru fiul meu, din mostenirea care ar fi trebuit sa fie si a sotului meu. Pe scurt: bunicii paterni au avut un pamant si o casa in Bucuresti. In 1985 au donat casa nepotului mai mic /fratele sotului meu/ al fiului lor /socrul meu era mostenitorul bunicilor, care au lasat un testament in care specificau ca celor trei fiice le-au dat zestre la nunti, deci il lasau doar pe fiul lor mostenitor/. Bunicii s-au prapadit, unul in 1988, altul in 1992, si nu a facut nimeni succesiune dupa ei. Cumnatul meu a ramas in casa batraneasca, la care socrul meu a adaugat inca cateva camere plus un etaj, iar el a decedat in 1995. Din nou, soacra mea si cumnatul meu nu au vrut sa faca succesiune dupa bunici, pentru a rezolva cu pamantul de sub casa. Bunicii si-au rezervat dreptul de a dispune de pamantul respectiv dupa bunul plac, acel pamant fiind luat de stat prin Decretul habar n-am cat, scrie undeva in acte, in 1975. Sotul meu a tot incercat sa ajunga la o intelegere cu mama lui si cu fratele lui, dar nu a facut decat sa se imbolnaveasca definitv si, in 2009, m-a parasit si el. De tot. Acum, eu nu vreau decat sa stiu daca fiul meu arwe vreun drept la o bucata din acest pamant blestemat, e clar, si daca are, vreau sa i-l castig, chiar de ma va costa o caruta de bani si viata. Oricum, traiesc cam degeaba. Ma rog, traiesc pentru el, dar atat. Eu nu pot sa o vad in ochi pe aceasta femeie care se preface ca nu intelege de ce nu-i vorbesc de cand sotul meu nu mai este. Mie imi vine s-o omor putin. Vreau sa am un raspuns clar, ca sa pot avea o atitudine explicita fata de ea. Vreau sa o numesc in fata ucigasa a propriului copil. Cam atat.



Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 16:43, 4 Martie 2011
Primul pas este succesiunea dupa bunicii sotului dumneavoastra, apoi succesiunea si partajul dupa socru.
In continuare veti proceda conform indicatiilor primite de la notar.
Daca soacra si cumnatul nu doresc deschiderea succesiunii, mergeti la un notar din localitatea sau judetul unde s-a aflat ultimul domiciliu al bunicilor.
Trebuie sa dati dovada de intelepciune si sa actionati cu calm.
Partea care se cuvenea sotului, va reveni copilului.
Succes!
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lumifatu lumifatu Buna ziua, Situatia ar fi urmatoarea: Cei doi bunici paterni ai sotului meu au avut o casa batraneasca pe un teren de 250 mp, in Bucuresti. In 1975, ... (vezi toată discuția)
Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?socrul ... gabitag gabitag Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?Socrul decedat înaintea soțului Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Vaduva Fapanuputapa Fapanuputapa problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)