avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită IPOTECA BANCA
Discuție deschisă în Executare silită

IPOTECA BANCA

Exista un credit ipotecar la o banca. Creditorul principal fiinf SRL si garantii persoane fizice Deja nu se mai poate face fata cu plata creditului. Sunt 4 luni intarzire...este vorba de o suma aprox 100 mii Eu. Ipotecate sunt 2 imobile:apartament bucuresti si curte plus casa in apropierea Bucurestiului.

Intrebari:
1. Pot obliga banca sa execute intai societatea - sa o bage in insolventa si aia dupa aia sa execute garantii. Stiu ca in comercial daca garantii sunt persoane fizicenu raspund solidar...nu se aplica beneficiul de diviziune si discutiune.Si daca se aplica sa invoc aceste beneficii...chiar daca se stipuleaza in contract ca garantii renunta la acestea??Pot anula clauza cu privire la beneficii pe considerentele ca sunt termeni de specialitate si garantii nu au avut cunostinta de intelesul lor?

2. Garantii mai au 2 terenuri care impreuna valoreaza mai mult decat ipoteca instituita pe casa plus curte. Cum pot obliga banca satransfere ipoteca de pe casa plus teren pe cele 2 terenuri pentru a executa terenurile si apartamentul si a ramane fara ipoteca pe curte plus teren??

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: andruskme , utilizator 23:14, 5 Martie 2011
1. Nu puteti obliga banca sa faca asta. Ei vor baga in insolventa societatea si vor executa silit si imobilele. Aici s-ar putea cumva obtine o suspendare a executarii pe garantii ipotecari persoane fizice pana la inchiderea procedurii de insolventa. Dar nu merge mereu. Merge cand sunt bunuri pe societate si s-ar putea indestula de acolo creditorul. In rest nu
2. Nu aveti cum sa faceti asta. E vorba de acordul lor. Singura varianta este sa preia cineva creditul sa puna ipoteca pe alte imobile si sa plateasca ratele normal
1. In privinta clauzei: incercati o CE prin care cereti instantei de executare si constatarea clauzelor abuzive. Trebuie vazut neapart contractul de credit.
2.Consider ca o novatie se putea face doar atat timp cat avem un contract de credit in derulare, or al dvs. a fost reziliat, fiind declarat scadent anticipat si pus in executare silita.Si evident, doar daca banca ar fi fost de acord.
Am facut o adresa la banca sa schimbe ipoteca casa plus curte pe cele doua terenuri care evident valoreaza mai mult...fiind vorba de terenuri alaturate. Am solicitat de asemenea raspuns in scris....
Raspunsul lor a fost ca nu se poate face acest lucru si ca nu pot da raspuns in scris...concluzia este ca fug de orice responsabilitate ce o imputa asupra lor un raspuns in scris..
Pentru mine era un ajutor un raspuns scris fie el pozitiv sau negativ..in instanta ma refer ca stiu sigur ca am castig de cauza cel putin cu privire la faptul ca vreau sa ii oblig sa execute in primul rand societatea si abia dupa aceea garantii

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipoteca rang 3 kenzor kenzor Buna ziua. Numele meu este Aura,si am garantat cu imobilul meu inprumutul unui SRL aflat acum in stare de insolventa ,banca a emis un ordin de executare ... (vezi toată discuția)