Buna ziua ,in urma unor discutii mai aprinse in familie am hotarat sa introduc actiune de divort .Asta s-a intamplat in septembrie 2010 iar primul termen este in aprilie 2011.Din fericire intre timp situatia s-a schimbat ,atat eu cat si sotul ne-am dat seama ca nu dorim acest lucru si ca iubim nespus de mult copilul si nu vrem sa-l facem sa sufere din cauza unor ambitii absurde.Intrebarea mea este daca pot sa-mi retrag actiunea inaite de termen si daca da cum procedez?Si dupa aceasta cat de repede obtin inapoi certificatul de casatorie in original pentru ca afost oprit la tribunal.
Va prezentati amandoi la termenul din aprilie 2011 si aratati ca a fost o greseala pripita si v-ati impacat totodata solicitati si detasarea actelor originale depuse la dosarul cauzei, deasemeni solicitati restituirea a 50% din taxa de timbru.. Asta este procedura de urmat alta cale nu exista..
Certificat il obtineti in ziua termenului dar solicitati detasarea lui in sedinta publica la termenul din aprilie 2011.,,,,,,,=D>=D>=D>:((:((:((:((
Nu este necesar sa va prezentati amandoi.
Este suficient sa va prezentati dvs.si sa solicitati instantei sa se ia act de renuntarea la judecata actiunii.
Certificatul de casatorie in original se restituie numai daca in schimb se lasa o copie legalizata a acestuia.