avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anularea cererii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anularea cererii de divort

In urma 10 zile am inaintat cererea de divort in urma supararii provocate de sotul meu Sotul meu i-mi cere acum cand a aflat sa-i mai dau o sansa avand un copil .As dori sa anulez cererea pe care am inaintat-o pentru ai da aceasta sansa .Cum sa procedez?.
Cel mai recent răspuns: Ella_P , utilizator 09:20, 25 Iulie 2008
Aveti mai multe posibilitati:
a) la termenul de judecata nu va prezentati, se va respinge actiunea ca nesustinuta (s-ar putea sa se mai dea un termen pentru a va justifica lipsa), daca se prezinta sotul
b) la termenul de judecata sa suspendati procesul la cererea sotilor, astfel ca, in cazul in care sotul "nu e cuminte", puteti sa repuneti oricuand cauza pe rol platind 17,5 lei si un timbru judiciar de 0,15 bani. Astfel il tineti in sah. Insa inainte de a trece un an, puteti face o noua repunere pe rol si iarasi sa suspendati ori la cerere, ori pe baza lipsei partilor
c) daca la primul termen nu se prezinta nimeni, se poate suspenda pe lipsa partilor
d) depuneti o cerere scrisa la dosar din care sa se constate ca renuntati la actiune.
Cel mai simplu este sa va prezentati la proces si sa ziceti la instanta ca nu mai vreti sa divortati, ca va impacati si ca vreti sa va fie inapoiat certificatul de casatorie.
E simplu.:)
Se poate anula cererea daca nu ati platit taxa de timbru, iinvocandu-se de partea adversa exceptia netimbrarii cererii si pe cale de consecinta se anuleaza cererea. Insa exista mai multe posiblitati, ori nu va prezentati la proces si se suspenda prin neprezentarea partilor, si puteti repune pe rol, dar numai tarziu de 1 an, cu plata a jumatate dn timbrajul cererii de divort, solicitati renuntarea la judecata si solicitati originalul certificatului de casatorie sau va impacat si va prezentati amandoi iin fata instantei, solicitand si certificatul de casatorie, in original. Parerea mea este ca va puteti testa un pic sotul si puteti sa nu va prezentati, se suspenda procesul , iar daca timp de 1 an nu va mai creeaza probleme , actiunea se perima, dupa un an de lasare in nejudecare, se constata perimarea si va obtineti certificatul de casatorie, sotul avand o sansa sa-si indrepte comportamentul fata de famile, daca nu, atunci repuneti pe rolul instantei cauza si porniti de unde ea s-a suspendat. Succes. Dumnezeu sa fie cu d-str.!
Eu zic sa te gindesti bine. Eu am tot fost pe punctul de-a lua aceasta hotarire , dar am tot revenit zicind ca se poate sa ne corectam. Acum, dupa 18 ani , sotul inainteaza divort (inca nu am vazut dosarul sa stiu motivele) zicindu-mi ca nu mai poate fi fericit linga mine. Curios este ca aceasta nefericire vine dupa ce si-a terminat cei 3 ani de faculta si cind in tot acest timp atitudinea lui a fost de dragoste, fara urma de discutii privitoare la relatie .Asa ca din siguratnta , ascuta statul de mai sus si lasa dosarul activ pt 1 an ....Si inca ceva...sa ti evidenta banilor ....eu acum nu am acces la cardul de salar si in tot acest timp salarul meu era consumat primul si al lui pe parcurs. Asa ca desii cistig mai bine ca el.....el a ramas cu bani si eu nu....Tine garda sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort adelina33ro adelina33ro Am bagat divort anul trecut si primul termen l-am avut in februarie, insa ne-am impacat......dar.... nu a mers, vreau sa redepun pe rol dosarul, cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort cos83 cos83 Daca reclamantul si paratul nu se prezinta la primul termen de judecata in instanta de fond in caz de divort pe motiv de impacare, judecatorul inchide dosarul ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)