avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda contraventionala pentru tulburarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda contraventionala pentru tulburarea linistii publice

Buna ziua. am si eu cateva intrebari cu privire la o amenda ce am primit-o zilele trecute, eu in cauza nefiind informat de prezenta acesteia.
In urma cu o luna de zile in timp ce ma aflam impreuna cu inca 3 prieteni cu care stau intr-un apartament inchiriat din bucuresti, a sunat la usa politia, eu am rasp bineinteles si mi s-a spus ca au primit reclamatie ca faceam galagie. tin sa mentionez ca era trecut de ora 12 noaptea, de abia venisem de la o partida de fotbal si stateam la rand ca sa zic asa, la dus. ( scz ca dau detalii dar ca sa stiti exact desfasurarea faptelor. deci nu ascultam muzica, sau petreceam ). Domnul agent m-a legitimat, mi-a notat datele pe o agenda si mi-a spus "sa nu cumva sa revin ca-ti dau amenda " in momentul in care eu l-am intrebat pt ce ? ca nu faceam galagie, doar faceam dush iar sunetele din baie rasuna bineinteles. Organele de politie au plecat si totul parea bine pana in urma cu 2 zile cand m-au sunat parintii sa-mi spuna ca mi-a venit amenda acasa 500 ron ,( amenda trimisa la datele de pe buletin ). In procesul verbal scrie ca am deranjat linistea si ordinea publica conform legilor in viguare ( si scrie legile si articolele respective : art.3/8 punct 26 sanc art4 al 1, litera i , legea 61/91 R ). mentionand ca ma aflam la adresa respectiva unde eram cu prietenii si am deranjat linistea locatarilor vorbind tare si strigand , cu toate ca am fost avertizat ca daca voi continua voi lua amenda . mai scrie ca lipsa semnaturii mele este din cauza faptului ca la o revenire a acestora nu le-am deschis usa. lucru neadevart deoarece nu a venit nimeni, noi n-am auzit absolut nimic, probabil si dormeam iar pana la usa mai sunt 2 camere pozitionate, adica distanta destul de mare. Procesul verbal este semnat doar de agentul constatator, mentionand ca nu exista alta semnatura a martorilor deoarece acestia au refuzat semnarea pe motiv ca nu vor sa intre in conflict cu noi, adica cu mine si cu prietenii mei ce locuim in acel apartament. urmeaza suma amenzii 500 ron, cu posiblitatea de a plati jumate in 48 ore dar unde trebuia sa scrie cat anume este tras linie. Am vrut sa o achit jumatate, deci 250 ron si mi s-a spus ca nu exista aceasta posibilitate. deci am ramas cu cei 500 ron, student fiind, fara venit. intrebarile mele sunt urmatoarele : de ce nu se poate plati jumatate in 48 ore , daca exista vreo anomalie in acest Pv si daca pot face vreo contestatie. Multumesc frumos.
P.S. Mentionez ca evenimentele nu s-au petrecut in aceeasi zi, sau cel putina una diferita fata de data de pe procesul verbal. Datele mele au fost luate intr-o zi iar de revenirea acestora nu cunosc, de atunci nu a mai venit niciun organ de politie.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
AlexBzk, utilizator
Alex, ziceai undeva mai sus ca ai fi vrut sa platesti jumatate din amenda. Foloseste ceva din ei si apeleaza la un avocat sa iti formuleze plangerea, sigur vei gasi pe cinevadispus sa te ajute. Sanse de reusita ai , singura problema este sa lasi un specialist sa formuleze macar cererea. La instanta poti sa mergi si singur sa sustii.
Pe de alta parte multi nu platesc amenda care se prescrie in timp. Te incurca doar daca ai ceva treaba pe la fisc de genul certificatelor fiscale la vinzari cumparari de bunuri. Tu alegi. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv tulburarea linistii publice BogdanCos BogdanCos Buna ziua, Am primit un pv pentru tulburarea linistii publice zilele trecute si vreau sa fac o contestatie, dar am cateva intrebari. Intamplarea a fost ca ... (vezi toată discuția)
Amenda acte gasite dupa scrierea pv davidiri davidiri Am fost oprit de un agent de politie pentru un control de rutina, mi s-au cerut actele masinii , i-am dat politistului buletinul urmand ca restul actelor sa le ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)