Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 reglementeaza o asemenea situtie, dar si contractele colective la nivel de ramura sau la nivel de unitate.
Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 prevede urmatoarele :
Art. 39. - (1) Formele de organizare a muncii şi de salarizare ce se pot aplica sunt următoarele:
a) în regie sau după timp;
b) în acord;
c) pe bază de tarife sau cote procentuale din veniturile realizate;
d) alte forme specifice unităţii.
(2) Organizarea muncii şi salarizarea în acord pot avea loc într-una din următoarele forme:
a) acord direct;
b) acord progresiv;
c) acord indirect;
(3) Acordul direct, progresiv sau indirect se poate aplica individual sau colectiv.
(4) Formele de organizare a muncii şi de salarizare ce urmează să se aplice fiecărei activităţi se stabilesc prin contractul colectiv de muncă la nivel de unitate sau, după caz, instituţie.
Pentru plata in acord direct individual, daca angajatul nu produce nici macar o unitate intr-o luna, taxele pentru stat devin zero?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Renumeratie-angajati
k.ioan
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca se pot plati angajatii /bucata produsa sau e necesar si un salariu brut (ex. mimimul pe economie)?
Producem pulovere si ar fi ... (vezi toată discuția)
Plata in acord?
BIANCA IRINA
Hristos a inviat!
stiu ce inseamna plata in acord teoretic dar practic....nu! am urmatoarele neclaritati, poate ma ajutati:
1. daca pe societate am toate ... (vezi toată discuția)
Procent din vanzari
birta
cum se impoziteaza procentul din anzari pe care sc vrea sa-l acorde salariatilor si care este baza legala , cum se procedeaza , nu am avut inca asemenea caz ... (vezi toată discuția)