avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RJIP pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RJIP pentru PFA

Buna ziua!
Am un PFA care incaseaza banii prin banca conform facturii emise si totodata si ridic din banca pentru plati la stat dar si pentru nevoi personale.Aceste sume le trec in RJIP?E nevoie si de explicatii pentru sumele ridicate in nume personal?
Mersi!!!!
Cel mai recent răspuns: Mark68 , utilizator 21:36, 4 Martie 2011
Ridicarea de numerar din contul bancar (fie retragerea de la ATM) nu se inregistreaza in RJIP; in schimb, cheltuiala cu comisionul bancar aferent acestor retrageri se inregistreaza si reprez ch nedeductibila.
pentru sumele incasate prin banca aveti obligatia de a emite factura fiscala.
sumele astfel incasate se trec atat in RJIP cat si in fisa pentru operatiuni diverse/jurnal pentru operatiuni diverse

nu este nevoie de explicatii pentru sume ridicate in nume personal.
Multumesc mult ptr. raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Inregistrare retrageri de numerar in rjip ginela ginela Buna ziua, as avea o intrebare referitor la retragerile de numerar din cont pfa dupa data de 01.03.2015.Va rog sa-mi spuneti acestea trebuiesc inregistrate in ... (vezi toată discuția)