avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare registru incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare registru incasari si plati

Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate operatiiunile din extrasul de cont, adica toate inacasarile (intrari sume in cont) si platile (iesiri numerar si banca)? Nu stiu cum ar trebui sa completez atunci cand am facut retragere numerar ?
retragerea de numerar nu se preia in RJIP..... Doar veniturile impozabile si cheltuielile deductibile fac obiectul RJIP....
Mai mult daca utilizati o aplicatie contabila pe calculator, In Registrul pe care l-ati cumparat si inregistrat la Finante treceti doar totalul cheltuielilor si incasarilor la sfirsitul lunii...
Cititi Codul fiscal, Cap. impozit pe venit
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
starcopit, utilizator
sa inteleg ca de exemplu nici incasarile ce cuprind subventiile nu vor fi trecute in registru? si extrasul de cont nu va fi ca si o ,,oglinda,, a registrului?
Retragerea si depunerea de numerar in banca sunt operatiuni de "viramente interne" care nu se preiau in RJIP.
Extrasul de cont cuprinde toate operatiunile fara exceptie.
In ce priveste incasarile privind subventiile nu cunosc daca acestea sunt sau nu venituri impozabile. Daca sunt se trec.....
Nu este adevarat! In RJIP se inregistreaza tot ce intra si iese in numerar si prin banca. Se trec si subventii si tot. Retragerile de numerar din banca, daca sunt pentru nevoi personale, la fel ca si cheltuirea unor sume de bani din incasarile pe care le aveti in numerar, tot cu acest scop, vor fi inregistrate ulterior la categoria ”cheltuieli pentru nevoi personale”.
Nu ati mentionat ce domeniu de activitate aveti. Daca aveti numai activitati agricole impozitate la norma de venit, inregistrati in RJIP tot (venituri, cheltuieli, subventii..etc) doar pentru evidenta dumneavoastra a fluxurilor de intrari-iesiri. Nu este nevoie sa le grupati ulterior in deductibile si nedeductibile, pentru ca depuneti Decl. 221, unde calcularea impozitului si a CASS-ului se face pe baza normelor de venit agricol, si nu din rezultatele contabilitatii in partida simpla.
Daca aveti coduri CAEN diferite, activ. agr. si neagricole, atunci determinati Venitul brut si cheltuielile deductibile si nedeductibile doar pentru activitate neagricole.
Mai dati detalii...
Este adevarat ca sunt si viramente interne, dar acestea se refera la urmatoarele situatii de depuneri s/sau retrageri.
1. Daca ati incasat in numerar sume importante si nu vreti sa le pastrati in ”casa de bani”, atunci le duceti la banca si le depuneti in contul PFA. Veniturile dvs. nici nu s-au marit, nici nu au scazut. Doar au fost mutate. Stiti vorba aceea cu mutatul oualelor in mai multe cosuri.
2. Daca retragerea de numerar din banca este facuta cu scopul de a cheltui in interesul activitatii PFA, atunci bunurile achizitionate sau cheltuielile efectuate trebuie sa fie insotite de documente justificative, care se inregistreaza in RJIP. Dar mai intai faceti o Dispozitie de incasare cu suma retrasa din banca, pe care specificati ca provin din contul propriu si apoi inregistrati cheltuielile cu doc. justificativ.

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cheltuielilor deductibile partial (pfa) si calculul venitului total Mickaela Mickaela Buna ziua, Ma poate informa cineva cum trebuie inregistrate in Registrul jurnal de incasari si plati ptr. PFA-uri cheltuielile deductibile partial (cum sunt ... (vezi toată discuția)