Revin cu o intrebare despre succesiunea dintre mine si tata in urma decesului mamei. Din raspunsul d-voastra am inteles ca am 3 variante:
1. sa accpt cele 3/8 ce mi se cuvin din partea mamei iar tata sa aiba 5/8,deci devenim coproprietari
2. sa cedez totul tatalui meu, el devine unic proprietar iar eu intru in posesia apartamentului prin succesiune in urma decesului sau
3. sa-mi cedeze el 1/8 din partea mamei, devenim coproprietari fiecare cu 1/2
La pct.1 si 3 el imi poate face donatie sau vanzare-cumparare pe partea lui.
A.Daca vreau sa renunt, ma mai prezint la succesiune?
B. Ce ma sfatuiti sa fac? Ce varianta e mai buna?
MULTUMESC!
Declaratia de renuntare se face in forma autentica la un notar public.
Eu cred ca e bine sa va acceptati partea din mostenire, in una din variantele 1 sau 3 ... nu se stie niciodata cum evolueaza lucrurile in timp.
daca renuntati este suficient sa daci declaratia in fata oricarui notar public dupa care sa o trimiteti tatalui, nu este nevoie sa va prezentati.
daca acceptati va puteti prezenta sau puteti trimite tatalui o procura pentru a va reprezenta.
Nu exista cea mai buna varianta, exista varianta cea mai bine adaptata nevoilor dvs, dar pentru asta trebuie sa ne spuneti ce doriti sa faceti de fapt. Cat sunteti de sigura ca tatal dvs nu se va recasatori in viitor, eventual ca nu va avea alti copii?
Dezbatere succesiune
gigelas
Buna seara,
In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii.
Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt:
-un apartament - ... (vezi toată discuția)